26 °C

Много членове и малко пари в Съюза на инвалидите в Първомай

Едва 2700 лв, събрани от членски внос, е почти целият бюджет, с който ще разполага организацията на инвалидите в Първомай - стана ясно на проведеното вчера отчетно събрание.

Най- голямото поделение в Пловдивска област, проведе форума си с представени на квотен принцип всички населени места от общината. Малката зала на новия клуб едвам побра делегатите на събранието. Доклад за дейността на организацията изнесе председателят ѝ Златка Кирева. Освен за многообразните мероприятия от изминалата 2013 година, в него стана въпрос и за немалкото  свършена работа по обработка на различни документи, раздаване на помощи,  ремонт, обновяване на клуба и др. Една от големите болки на Управителния съвет е че въпреки огромната членска маса – 1200 инвалида, само една част от тях участват пълноценно в организационния живот. Все по- често се наблюдава включването на хора единствено и само, за да получат раздаваните хранителни помощи. Нямаме нужда от такива хора – каза гостуващата Смиляна Запрянова – председател на РЦ на СИБ- гр. Пловдив и препоръча Управителният съвет да преглежда внимателно постъпващите молби за членство. Другото , което разясни госпожа Запрянова беше относно  диагнозите, с които се членува в СИБ – тя предупреди, че хората с ограничено зрение или слух имат свои организации. Огромна работа, на почти доброволен принцип, извършва вашият председател, каза тя и поздрави Златка Кирева за отдадеността ѝ.

Председателят на контролно- ревизионната комисия – Веселина Кюркчиева прочете доклад за извършената проверка. Според него документацията е изрядна, а постъпилите средства са изразходвани целесъобразно. Тя представи и предстоящия за 2014 година бюджет на общинската организация.  Освен членският внос, инвалидите ще разчитат на 280 лв субсидия и спонсорство. Не веднъж по време на събранието стана въпрос за помощта, която общинската организация на СИБ получава от общинския кмет Ангел Папазов под най- различна форма – материали, превоз, осигурени награди и други.

През тази година СИБ ще отбележи 25 години от създаването си. На тази годишнина ще бъдат посветени и повечето от предвидените в календара мероприятия.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Готовността ви за действие е впечатляваща, предвид обстоятелствата покрай вас. Като начало се убедете, че е във вашите възможности. Не се ангажирайте с прекалено много задачи, това може да ви донесе повече напрежение. Отнесете се с внимание към човек от обкръжението ви, който е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
26 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Времето ще работи за вас и ще стигне за всичко, а задачите ви ще се реализират както ги предвиждате. Обърнете повече внимание на семейството си, напоследък сте твърде заети и пропускате важни моменти. Не бъдете прекалено недоверчиви към направена ви оферта. Откриват ви се възможности, за каквито сте мечтали.
26 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнени сте с ентусиазъм. Контактите с близките ви действат тонизиращо, а разбирането от страна на любимия човек ви кара да забравите проблемите. Действайте, впускайте се в рисковани начинания, успехът е на ваша страна.
26 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят за много от вас ще премине в спокойна обстановка, сред близки или приятели. Други ще използват времето си за професионална подготовка, предстоящи изпити или делови срещи поддържат кондицията и вниманието им будни. Не допускайте дреболии да помрачат настроението ви, погледнете на тях от друг ъгъл и ще ги преодолеете по-лесно.
26 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се почувствате значително по-добре, ако не говорите за всичко онова, което ви тревожи. Не за друго, а защото е възможно да нараните без причинно някой до вас, без от това да спечелите. Вечерта ви ще бъде приятна, но заслуга ще е на някой, който ви обича. Бъдете откровени с него и не крийте отношението си, каквото и да е то.
26 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред хора, общувайки вместо да си седите у дома. Ще ви се отдаде такава възможност към средата на деня, когато приятен ангажимент ще ви срещне с интересни личности. Можете да научите много и да споделите част от своя опит, което пък ще бъде от полза за събеседниците ви. На някои от вас предстои пътуване по работа.
26 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви интересен ден, изпълнен с положителни емоции. Независимо с какво предпочетете да се занимавате със сигурност ще откривате приятни неща във всяко нещо. Ново запознанство ще въодушеви необвързаните от вас. Личното ви обаяние няма да остане незабелязано от хората около вас. Възможно е да се запалите по нещо ново и вълнуващо.
26 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
26 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Съществуват проблеми, които понякога ви причиняват притеснения. Въпреки, че сте силни, чувствителността ви е изострена и ще приемете случващото се като особено сериозно. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и не се колебайте да направите компромис, ако трябва.
26 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В прекрасно настроение сте и с удоволствие и нетърпение пристъпвате към обичайните си занимания. Среща с интересна и привлекателна личност ще направи този ден незабравим. Не пропускайте добрата възможност, която ви се открива. Това може да е началото на стабилна и трайна връзка. Не всеки среща такъв човек, а и скоро едва ли ще ви се отдаде подобна възможност.
26 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Избягвайте промените днес. Домашният уют е препоръчителен и доста здравословен. Вечерта прекарана в дружелюбна приятелска компания е най-удачният завършек на деня. Непредпазлив флирт може да ви създаде неприятности.
26 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Няма да сгрешите, ако се вслушате в собствените си разсъждения и желания. С добрите си организаторски умения ще трансформирате работата в удоволствие. Някои от вас ще предприемат пътуване до нови и непознати за тях места. Това ще ги зареди с много енергия. Ще изживеете приятни мигове с любимите си хора.
26 сеп 2020
Последни новини