Сигнал за бомба опразни СОУ-то

Сигнал за поставена бомба опразни сградата на СОУ „проф. д-р Асен Златаров“ за две минути.

Малко преди 11 часа директорката на училището Елена Иванова е получила обаждане от анонимен източник. Прилежно тя се е обадила в полицията и ѝ е било наредено за две минути всички ученици, учители и служители да напуснат сградата.

Учениците от начален курса са излезли без да взимат раниците си и дори и без връхни дрехи. Някои от децата бяха развълнувани и притеснени до сълзи. Далеч по – спокойни изглеждаха големите, които коментираха, че това е глупост и някой „се гъбарка“. Някои от учителите остават в двора защото са изнесли дневниците на класовете, с които са били.

Разрешение да се влиза ще има след 16 часа, ако изпратената от Пловдив сапьорска група не открие нищо съмнително.

Сигналът е получен в началото на втория срок, когато няма класни работи и изпитванията не са фатални – коментираха учителите. В същото време за пореден път е отложено официалното представяне на ученическия сборник „Словото - това сме ние" . Което трябваше да е днес след часовете. Преди време това не се случи по вина на печатницата.

Утрешният – 14 февруари е обявен за празничен ден и занятия не са предвидени, но предвидените мероприятия ще се проведат, ако няма нищо обезпокояващо.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини