Общината получи финансиране на 2 от 4 проекта

Община Първомай получи финансиране за два от четирите проекта, с които кандидатства по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“.  Парите не са много, но са едно добро начало - каза Николай Митков - заместник - кмет на община Първомай и допълни - това е резултат от отношението на Министерски съвет към малките общини и желанието да управляващите да помогнат на всички. Скоро ще бъде завършено изграждането на дома за възрастни хора на мястото на неврологично отделение – похвали се той. За целта са отредени приблизително 601 500лв. Предвиждат се 14 стаи, със санитарен възел, обща стая, кухненски блок и столова. Реализирането на този проект ще създаде устойчиви работни места и това е критерият, заради който най- вероятно е получил финансиране.

Другият проект, за който са отпуснати 300 000 лв е "Реконструкция и рехабилитация на част от уличната мрежа в гр. Първомай" . За съжаление сумата е много по- ниска от необходимите 1,2 млн. лв и Митков не можа да каже точно коя част от него ще бъде изпълнена. Предвидени в проекта бяха част от улиците „Орфей“, „Димитър Благоев“ и „Братя Миладинови – юг“. За цяла България за транспортна  инфраструктура са отпуснати 104,6 млн. лв.

Спечелените проекти могат да бъдат разгледани в Приложение 1 на страницата на Публична инвестиционна програма на сайта на Министерство на финансите.

Теодора Кирякова“ 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини