29 °C

Решаването на проблемите във Виница започва от почистването на канала

Паунка Запрянова - втората отляво

Кметът Ангел Папазов обеща да намери решение на проблема с наводняването на къщи в село Виница, поставен от Паунка Запрянова. По време на общественото обсъждане на бюджет 2014 госпожата, заедно с още няколко нейни съселяни поставиха ребром въпросите си пред градоначалника. Той ги покани в кабинета си и ги изслуша. Преди 2 години, след наводнението от бързо топящия се сняг, те са се надявали да бъде прочистен канала, преминаващ през селото. Това до сега не е направено. На срещата присъстваше жена, която се оплака, че след построяването на новата жп линия домът ѝ непрекъснато се наводнява. Кметът на Виница Тодор Тодоров обясни, че не веднъж е поставял въпроса за направения на неподходящо място водоскок, който отвежда водата директно в крайните къщи, вместо на подходящо място. Отговорът от изпълнителите винаги е бил, че това е плана и те могат само да го изпълняват.

Защо не е изградена оградата на училището – попита г-жа Запрянова. Тя беше разрушена по време на същото това наводнение, за да се  направи път на водата, а сега не се намират  пари пак да бъде изградена. Около учебните заведения няма легнали полицаи, дори няма преграда, която да спира децата, за да не изскочат на уличното платно. Къде да си заведем децата –продължи тя с упреците си – катерушките и люлките в двора на детската градина не са достъпни за външни деца. В селото няма една пейка, на която да седне майка излязла с детето си на разходка. Принудени сме да седим в кафенето. Защо ТЕРНА си замина без да възстанови пътя, по който минаваха тежки камиони и машини и сега той е като лунен пейзаж.

На срещата между кмета и хората от Виница, той е обещал като първа стъпка заедно с „Напоителни системи“ да бъде прочистен канала. Оградата на училището ще почака, докато не се направи това, за да не стане нужда да бъде разрушавана и да се прави път на водата.

През следващата година общината се кани да кандидатства по програмите на ПУДООС за изграждане на детски площадки в населените места, включително и във Виница. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
07 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
07 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
07 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
07 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
07 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
07 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
07 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
07 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
07 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
07 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
07 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
07 юли 2020
Последни новини