Броят на новородените - два пъти по- голям

Новородените с адресна регистрация в община Първомай за миналата година не са 111, а 210. На проведената вчера редовна сесия на ОбС – Първомай беше нанесена поправка в справката за демографската характеристика на община Първомай. Оказа се, че в началото на годината не са били отразени бебетата, родени извън общината. Това веднага променя отношението родени -  починали на 4:9. 95 от родените през 2013 година са с адресна регистрация в града.

На сесията беше приет отчета за приходите от продажба по Закона за общинска собственост. За миналата година от тях в местната хазна са влезли 297349лв. Съветниците приеха програма за управление и разпореждане с имотите на общината през 2014 година. Като забележка към нея е намерението им да бъде проследен случаят с отдаването под наем на язовир в община Брезово, на чийто опит се надяват да се опрат. От няколко години и особено след случая „Бисер“, когато язовирната стена се скъса  и заля селото, Областна управа –Пловдив е създала изключително тежък ред, който не позволява на общините да печелят от такава дейност.

Без разисквания и единодушно общинските съветници подкрепиха новите си възнаграждения, дълбоко убедени че са ги заслужили.

С 5 години беше удължен и договора за наем на мястото, на което се намира кафе-автоматът във фоайето на общината. Пряко заинтересованият Красимир Грозев не участва в гласуването.

Сесията приключи със заявеното от Георги Богданов желание да почерпи колегите си за доведената му наскоро снаха. 

Следващата редовна сесия, когато ще бъде приет  и Бюджет 2014 е насрочена за 13 февруари.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини