От утре влизаме в годината на коня

Китайската новата година ще настъпи в точно 05.39 часа сутринта на 31 януари китайско време. Това означава, че в България новата година започва на 30 януари в 11.39 часа вечерта.

2014 е 4711 китайска година и е посветена на зеления, още дървения, кон. Конят е любимо животно в Китай. Той е символ на пътуването, състезанието и победата, свързва се с топлината, огъня, червения цвят и любовта.

Според китайските вярвания драконът е най-бърз в небето, а конят - на земята. Двете животни са символ на благородството и лидерството.

През 2014 г. водещи символи ще бъдат коня и дървото. Дървото помага на огъня да гори, следователно през тази година елементът огън ще бъде доминиращ.

Хората с елемент на щастието огън ще имат много късмет и не трябва да изпускат добрите възможности.

Хората с елемент вода, която е противоположна на огъня, трябва да бъдат много внимателни и да не разчитат на късмета си.

Конят се движи бързо. Това означава, че когато се случва нещо, добро или лошо, то ще се случва много бързо. Това важи и за любовта. Конят помага за откриване на любовта, а ако вече имате половинка, е много подходящ момент да задълбочите връзката си.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини