Какво да (не) носим в годината на коня

В началото нека ви припомня една стара китайска поговорка, в която се твърди, че всички коне се спъват, а всички хора бъркат. И за да можем, поне в модно отношение, да се предпазим от евентуални грешки, ще е добре да сме запознати с тенденциите, които настъпилата година на това благородно четириного, ни диктуват.

Цветовите решения на тоалетите през следващите дванайсет месеца трябва да бъдат в синьо-зелената гама. Не се препоръчват жълтото, оранжевото и червеното. Категорично се забраняват тигровите, леопардовите и други подобни щампи. Силуетните решения трябва да бъдат елегантни, изчистени и свободни. Късата пола, която открива краката пък е с повече от задължително присъствие в дамския гардероб.Конят обича природата, ето защо в годината, в която властва той, изкуствените материи са крайно неподходящи. Заложете на вълната, памука и коприната. Забравете за естествената кожа!

Няколко думи и за аксесоарите. Обувките е необходимо да добавят повече сантиметри към ръста ви. Независимо дали на ток или на платформа - за да може походката ви да наподобява тази на изящното животно. Препоръчителни са тънките колани, които напомнят за юзди. Но нека не са прекалено стегнати! Защото конят е волно създание, нали? Желателно е бижутата да са по-едри и да са в тоновете на природата, като могат да бъдат разнообразени с фигурки на подкови, камбанки и т. н. Във всички случаи е добре да заложите и на такива, които са изработени от дърво и аквамарин.

Що се отнася до прическите е повече от ясно, че на първо място в почетната стълбичка се изкачва „конската опашка". Следва я свободно разпуснатата, на едри къдрици, коса, която да напомня за гривата на кон.

И в заключение - успешно препускане по житейските друмища!

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини