Манолова: Страхил Ангелов ще даде обяснения пред парламентарната група

"Това негово действие е самостоятелна акция, която по никакъв начин не е съгласувана и не е подкрепена от ПГ на КБ или от ръководството на БСП, както и че разходите по нея са за сметка на народния представител", заяви Манолова днес по темата за посещението на депутата от ПГ на КБ Страхил Ангелов в Сирия.

„Днес, на заседание на парламентарната група, очакваме той да даде обяснения за своето поведение, което е изцяло в разрез с публичната позиция на БСП по отношение на решаването на кризата в Сирия, след което, вероятно, ще бъдат взети съответни действия”, обясни Манолова.

На пресконференция в централата на БСП, председателят на Контролната комисия в партията и член на ИБ Мая Манолова, заяви и че от партията за последен път призовават хората от АБВ да преосмислят позицията си.

„Още веднъж, за последен път, призоваваме и даваме възможност на хората, които заявиха намерение за регистрация на паралелна на БСП листа, да преосмислят своята позиция и ясно да заявят, че се отказват от това. В противен случай, уставът е еднакъв за всички”, категорична бе тя.

"БСП е най-демократичната партия, но всички разбирания за свобода и либералност имат някакви граници. Ако едно подобно поведение,  ако не бъде преосмислено и ако няма ясен публичен знак, че действията по регистриране на паралелна листа ще бъдат преустановени, ще има своите последствия”, каза още Манолова.

Според нея за всички е ясно, че регистрирането и подкрепата на паралелни листи от тази на една партия е най-тежкото нарушение на устава, което може да бъде направено.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини