Англия търси родни медицински сестри и санитари

Трудовият пазар във Великобритания продължава да търси родни кадри въпреки сериозната кампания срещу българските имигранти. Така например базирана в Пловдив агенция за набиране на кадри за чужбина в момента търси 200 медицински сестри и санитари за Острова, съобщава "Труд".

Одобрените кандидати ще бъдат наети на работа в болници или в домове за възрастни. Сънародниците ни ще получат постоянен договор на пълно работно време, като годишната заплата е 17 000-18 000 британски паунда. Сумата е с около 50% по-висока от минималното заплащане във Великобритания, но е значително под средното възнаграждение, отбелязва изданието.

Кандидатите трябва да имат опит в грижата за болни, а желаещите да работят като медицински сестри задължително трябва да са завършили медицинско образование и да владеят английски език писмено и говоримо на много добро ниво.

Посредническата агенция ще им съдейства за регистрация в английския съюз на медицинските сестри и акушерки. За санитарите няма изискване за медицинско образование.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини