8 купи и куп подаръци получиха първомайските атлети

С 8 купи се завърнаха първомайските лекоатлети от генералното класиране на 16-та национална кросова верига „Пловдив-Аквафреш“.
На последния – 12-ти за годината крос „Св. Никола“, Иван Танев от Дебър завоюва изключително важни точки, класирайки се на първо място в групата си. Веднага след това започна тържествения концерт по случай успешното завършване на спортната 2013 година и официалното връчване на наградите. На него Престижни купи получиха класиралите се до шесто място от 22-те възрастови групи.

Безспорни победители в групите си бяха Николай Радев и Бойчо Стайков, събрал максимума от 88 точки. В последния момент, само на точка пред третия и веднага след Николай застана Иван Танев. Втори сред мъжете над 60 - години е и инж. Митко Митев, а при 40-50-годишните – Румен Зидаров. На трето място е Живко Недялков при малчуганите от детските градини. Божидар Вергов е пети сред най- младите мъже, а Петър Петров от Любеново е 6-ти в групата мъже между 30 и 40 години.

На първо място в крайното класиране при най- малките момчета застана Георги Андонов-син на двама първомайци, които отскоро живеят в Пловдив.

На разиграната традиционна томбола половината от нашите състезатели имаха късмет и получиха допълнителни награди. И тази година отново един от велосипедите отиде при първомайци. Последното изтеглено име беше на Румен Зидаров, който от щастие тръгна да си ходи с новото колело за Първомай и само студеният вятър го убеди все пак да натовари късмета си в автомобил.

Тази година лекоатлетите ни се състезаваха с финансовата подкрепа на Община Първомай, за което изказват благодарност на кмета на общината Ангел Папазов и на председателя на спортната комисия – Илия Ганчев.

Днес, предиобед купите ще бъдат връчени на кмета.

Теодора Кирякова

Георги Андонов - първи, Живко Недялков - трети
Никлай Радев и Иван Танев - рамо до рамо
Румен Зидаров с късметлийското колело
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини