Удря ни ураган от Европа

Ураганни ветрове ще ударят България през следващите дни. Те няма да са така силни, както в Западна Европа, но всички трябва да са изключително внимателни, предупреди вчера синоптикът от ТV-МЕТ Симеон Матев.

Теченията над Стария континент постепенно ще се пренесат и у нас. С 80-100 км/час ще духа вятърът днес и утре. Особено критично ще е положението в Дунавската равнина и по Черноморието, казаха още метеоролозите. Температурите няма да са ниски за сезона: минимални между минус 5 и нула и максимални между 1 и 5 градуса в цялата страна. В столицата ще е от минус два до плюс два градуса.

Въпреки това заради силния вятър времето ще се усеща много по-студено. В събота мразът ще скове цялата страна. Леки превалявания от сняг може да има само в планинските райони, в равнините валежите ще са малко и няма да натрупат.

Повече сняг се очаква в дните около студентския празник на осми декември. Поелите да купонясват младежи трябва да предвидят топли якета и обувки, защото отново ще има силен вятър до 60 км/ч. Особено внимателни трябва да са младежите, които празнуват в планинските райони. По билото на Стара планина ще духа със 140 км/ч, по-меко време ще цари само в гористите области. „Всички трябва да са много внимателни, особено ако ще бъдат в хижи или предвиждат разходки. Температурите ще паднат значително. На Мусала ще е под минус 20 градуса, а по останалите високи части - до минус 10“, предупреди Матев.
Новата седмица ще ни зарадва с малко по-меко време. Вятърът ще утихне, средните температури в цялата страна ще са от минус 5 до 1 градус.

Източник: http://pressadaily.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини