Няма кворум, има кворум. Все пак заработиха

И днес парламентът не можа да започне нормално работа в 9 ч. Председателят Михаил Миков обяви, че очевидно системата не работи и разпореди проверка на кворума чрез преброяване от квесторите. Веднага след това депутатите от ГЕРБ напуснаха залата.

Очаквано, след ръчното преброяване нямаше кворум и Миков обяви 30-минутна почивка. След като депутатите от ГЕРБ излязоха, той заяви ядосано: „Това са детски…”. 

Днес Народното събрание трябваше да започнат заседанието с обсъждане на внесено именно от ГЕРБ искане за предсрочно отстраняване на зам.-председателя Мая Манолова. От партията на Бойко Борисов заявиха, че тя всеки ден нарушава процедура след процедура. Вчера обаче парламентът стигнал низините, след като тя не отне думата на Павел Шопов "Атака", който обиди колежката си от ГЕРБ Нели Петрова. Тя е майка на 20-годишната Лора, която през 2011 г. беше прегазена от моторист във Варна, а Шопов заяви, че явно е влязла в парламента по тази линия. 

И след ръчното преброяване нямаше кворум и Миков обяви 30-минутна почивка. 
След нея, без ГЕРБ, кворумът бе събран на косъм - точно 121 народни представители, колкото е нужният минимум. След откриване на заседанието, депутатите от ГЕРБ започнаха да влизат в зала.   

Снощи малко над 121 народни избраници, нужни за кворума, работиха до полунощ, за да приемат възможно най-много точки от бюджета за догодина. Днес гласуването трябва да продължи.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини