Търсят се здрави и прави берачки на ягоди

През януари в Първомай ще се проведе интервюта за работа – бране на ягоди в провинция Уелва, Испания. Документи се приемат в Бюро по труда- Първомай.Срокът за набиране на заявления е 10 януари 2014г. Работодателите предлагат брутно заплащане 39,48 евро на ден, като чисто след внасяне на социални, здравни осигуровки и ДОД за работещите остават 38 евро.

Знанието на испански език и опитът, придобит от работа в селското стопанство в България или в чужбина, е предимство. Ако кандидатите са работили в Испания, трябва да посочат испанското ЕГН (NIE) и периода на заетост.

Кандидатите трябва да са жени на възраст от 25 до 40 г. Трябва да имат опит в селскостопанска работа, да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, алергии и да са свикнали на тежък физически труд, който се полага ежедневно.
За кандидатстване е необходимо копие на страницата с личните данни от български задграничен паспорт или на лична карта. На листа да са написани четливо на латиница собствените имена на майката и бащата на кандидатката и задължително да има вярно и четливо написан телефон за връзка.
Наетите сами заплащат на разходите за път до Испания, като цената на билета се удържа от първата заплата, докато връщането до България е за сметка на работодателя, ако заетостта е до края на кампанията - около средата на юни.

Работното време е 6 ч 30 мин. на ден при шестдневна работна седмица; почивният ден е в зависимост от производителността и климатичните условия. Настаняването е в жилища близо до ягодовите полета.

След средата на февруари 2014 г е очакваното заминаване на одобрените след интервюто. Трудовите договори се подписват на място в Испания, като трябва да се има предвид, че пробният период, през който работниците могат да бъдат освободени без предизвестие, е до 15 дни.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини