Изплуват мъртви души сред „земеделците“

Евгени Колев (вляво) и Петя Ставрева на една от пресконференциите в Хасково

Делегати от Димитровград и Харманли не били допуснати на III отчетно-изборен конгрес на партия "Обединени земеделци", който се проведе на 9 ноември в София. Причина за това било излезлите наяве нередности в протоколите. В списъчния състав на едната от двете дружби /организации/ в Димитровград били регистрирани хора, починали още през 2010-та. „Това е меко казано срамно, а и уронва паметта на тези наши бивши земеделци, защото съм сигурен, че те не биха одобрили такива гадни изпълнения“, коментира областният координатор на „Обединени земеделци“ за Хасково - Евгени Колев.

В Харманли нещата пък били още по-жалки. Имало хора, които били регистрирани без да знаят това че са в списъците. От областното ръководство ги издирили, но те заявили, че никой не ги е питал и пожелали да бъдат отписани. Според Евгени Колев регистрацията на тези мъртви души била да се бойкотира избора на стария-нов председател на партията. На форума от преди дни бе преизбрана Петя Ставрева за лидер на нов мандат.

„Смело мога да кажа, че в нашата организация текат едни много хубави процеси на обединение, на възстановяване, на събуждане“, каза още Колев по повод изказванията за разцепленията в партията. Лидерът на партията Петя Ставрева ще дава пресконференция по темата в Хасково утре.

Освен за единство, БЗНС се бори и за името си, понеже абревиатурата се оспорва в съда. БЗНС /Български земеделски народен съюз/ е наречен така от основателя Александър Стамболийски, преди близо 100 години.

Анета Кутелова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини