118 лв събраха хората от Езеровския дом

118 лв събраха на благотворителна изложба живеещите в Дома за възрастни хора с физически увреждания в Езерово. Със тези средства те ще организират посрещането на коледно – новогодишните празници. Базарът с изработени от домуващите предмети се провежда за втори път, благодарение и на себеотдаването и личната ангажираност на работещите в Дома.  Хората, живеещи там дадоха възможност на всички гости да се докоснат до красотата, изваяна от майсторските им ръце. На символични цени бяха разпродадени плетени чорапи, шапки, картини, панà, умело украсени буркани и бутилки, покривки и други. Изложбата стана повод за среща на приятели и поддръжници. Сърцата им бяха стоплени от изпълненията на децата от ОДЗ „Марица“, вокалната група на Ваня Павлова от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и връстниците им от певческата група на пенсионерския клуб „Детелина“.

Целта на събитие като това, освен събирането на средства, беше деца и възрастни да отдадат уважението си към хората от третата възраст, към приноса им за обществото и съпричастност към болката им.

Базарът беше подреден в пленарна зала, но въпреки направената реклама и поставените на видно място покани, малко бяха тези, които се отбиха за да видят предметите, в които възрастните хора бяха вложили много сръчност, фантазия и мисъл. Всеки творец, помогнал за базара получи грамота от директора на дома г-жа Гергана Павлова.

В края на вечерта момичета от новосъздадения Доброволчески отряд в кв. Дебър раздадоха на домуващите по един украсен кестен, който според българския лечител Петър Димков предпазват от лоша енергия, успокояват тялото  и е талисман за здраве и късмет.

Желаещите да помогнат в Дома за възрастни хора с физически увреждания да влезе коледния дух, могат да направят дарения на място в село Езерово или чрез служителите му.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини