Самодейците откриха новия творчески сезон

С водосвет беше поставено началото на новия творчески сезон в ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“. Службата беше извършена от отец Георги Томов и завърши с пожелание за успехи и запазване на духовността.

През следващата година на самодейци и служители им предстои да отбележат забележителните 120 години от създаването на това уникално средище на българската сила на духа. Запазва се дейността на всички съществуващи до сега творчески колективи – Театрален състав, Певчески фолклорен ансамбъл, състава за народни танци, формацията „Романтика“, Руския състав "Ивушка", Инструменталната гупа "Ретротон", двете детски групи- Студията за изобразително изкуство и Центъра за сценични изкуства. Кулминацията на честването ще бъде през месец май в рамките на традиционните културни празници.

Освен водосвет, беше осветен и курбан, приготвен от Димитър Генев и раздаден за здраве и успех на самодейците на традиционното парти по случай началото на сезона. Председателят на читалището Иван Караславов благодари на всички спомоществователи през изминалата година и пожела творчески успехи на самодейците.

Часове по- късно Певческият ансамбъл с ръководител Кичка Петкова потегли на първото си гостуване – в Истанбул по покана посолството на РБългария в Турция и от българската екзархия.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини