Делегация с представители на арабския свят посети Първомай

Посланици и представители на 7 арабски посолства в България бяха гости на общината и кмета Ангел Папазов.

Идеята за тази среща възниква по време на изложбата „Произведено в Първомай и региона“, представена в края на месец август в украинското посолство. Предложението е на Негово превъзходителство  Ахмед Ал Мадбух – посланик на Държавата Палестина. Стар приятел на общината, той вижда възможността срещата между местните производители и представителите на арабския свят да се превърне в повод за по- близко сътрудничество и създаване на търговски и икономически връзки между Първомай и региони от техните държави. В приветственото си слово кметът на общината каза, че това е нетрадиционният начин за представяне – на място, за да се запознаят с гражданите, с производителите, да предвидят бъдещи контакти.

Преди да влязат в кабинета на кмета посланиците на Палестина, Египет, Ливан, Либия, Йемен, Судан и Ирак се разходиха в центъра на града, направиха си снимка за спомен на стълбите пред общината, а след това се запознаха с някои от производителите и техните стоки на подредената във фоайето изложба. Между гостите беше и господин Джузепе Акардо, който само ден преди това експедира за Италия първия камион с ябълки, произведени в общината.

Гостите се запознаха с Елена Петрова, Екатерина Панайотова и Мария Ангелова, които са проявили инициатива и са събрали дрехи и хигиенни материали за бежанците от Сирия. Беше им връчена грамота, с благодарност от кмета Ангел Папазов за проявеното състрадание.

Посланиците разгледаха и картините, подредени от Вълчо Камбуров.

В програмата на делегацията беше и посещение на две фирми от региона.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини