Хасковските баскетболистки се готвят за трета победа над „Берое“

Баскетболистките на „Хасково 2012“ се готвят за трета победа над „Берое“ Стара Загора. Срещата е утре в зала „Дружба“ от 18 часа.

Първата победа за момичетата на треньорката Елена Станкова срещу „Берое“ бе в приятелски мач при гостуване. Втората бе в двубой за Купата на кмета на Димитровград.

„Всички 11 състезателки са на линия и тренират упорито. Стартовата петорка ще бъде определена преди мача. За всеки съперник се готвим индивидуално. Като цяло обаче този сезон нито един отбор не бива да бъде подценяван“, коментира спортният директор на клуба Станислава Станкова. Тя добави, че от ръководството подготвят награди за публиката. Чрез томбола ще бъдат подарени два GSM-a Nokia, сак на „LB Bulgaricum”, 15 тениски с логото на „Хасково 2012“. На полувремето пък ще се разиграе състезание с малчугани. Някой от тях ще получи баскетболна топка или декоративен кош. Надявам се залата да се напълни, както при първия мач и публиката да ни подкрепи, коментира още Станислава Станкова.

До момента в Националната баскетболна лига-жени „Хасково 2012“ има една победа при домакинство срещу „Рилски спортист“ от Самоков и една загуба при гостуване срещу „Монтана 2003“ в неделя. След тази среща баскетболистките са имали ден почивка. Имахме време и за равносметка. Извлякохме поуките от грешките си, обясни още спортният директор на „Хасково 2012“. Според нея сред причините за загубата е неспортсменската игра на противника, която до известна степен е била позволена от рефера Орлин Николов. Преди този мач хасковският клуб вече е имал конфликт с него. Миналата година при мач в София срещу „Левски“ от нашия щаб дори поискали неговия отвод. Николов е бил отстранен за 3 месеца, но сега пак е бил допуснат за двубой с участието на Хасково.

Следващата седмица ще бъде почивна за „Хасково 2012“. Тогава ръководството на клуба възнамерява да върне жеста на отбора на турския град Одрин - „Едирнеспор“ и да ги покани за приятелски мач в Хасково.

Директно предаване на баскетболния мач „Хасково 2012“ - „Берое“ Стара Загора гледайте по eTV.

 

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини