Майкъл Бей ще пренесе на големия екран книгата за Втората световна война “Саботаж”

Що се отнася до военните игрални филми Втората световна война е един от основните източници на вдъхновение за холивудските сценаристи и режисьори. Въпреки че не всички ленти на тази тематика привличат голям брой зрители в кината интереса на Холивуд към тях не стихва. В момента всяко едно от най-големите филмови студия в Америка разработва проекти, които са базирани или вдъхновени от случилото се по време на Втората световна война.

Един от тези бъдещи проекти е филмова адаптация на книгата по истински случай “Саботаж” (“Sabotage”), чиито автор е американеца Нийл Баскомб. Амбициозната продукция получи подкрепата на студиото Парамаунт Пикчърс, а неин режисьор и продуцент се очаква да бъде създателя на “Армагедон” и “Скалата” Майкъл Бей.

Източници от студиото описват “Саботаж” като “военен екшън-трилър, който ще разкаже невероятната история на група норвежки командоси, които проникват под прикритие в сърцето на нацистка Германия и се опитват да саботират тайната ядрена програма на Адолф Хитлер”. Действието на филма ще се развива през 1942-ра година, а автора на книгата Нийл Баскомб ще работи и по оформянето на сценария.

Майкъл Бей със сигурност ще продуцира “Саботаж”, но от Парамаунт Пикчърс все още не са потвърдили официално дали той ще поеме и режисурата. Важно е да се отбележи, че Бей има значителен опит с филмите на военна тематика. През 2000-та година той засне мащабния военен епос “Пърл Харбър”, който се превърна в бокс офис хит с приходи в световен мащаб от половин милиард долара. Няколко години по-късно Бей даде старт на поредицата “Трансформърс” в която войниците и военните структури са важни елементи от цялостните сюжети на филмите.

Работата по сценария на “Саботаж” все още не е започнала и за момента не се споменават никакви актьорски имена. Майкъл Бей ще приключи със снимките на четвъртия “Трансформърс” до един месец и в най-добрия случай неговия следващ проект ще бъде именно “Саботаж”.

Повече детайли за статута и екипа на военния екшън-трилър ще бъдат разкрити през 2014-та година.




Източник: cinefish

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини