Общинското ръководство на СБУ поздравява учителите за 5 октомври

С поздрав към учителите от общинските училища и детските градини се обърнаха членовете на ръководството на местната организация на СБУ. Обръщението е по повод 5 октомрви - Световния ден на учителите. "Този празник България чества заедно с още 130 държави по света- се казва в него. -5 октомври е повод да се замислим с благодарност за това какво получихме от своите учители и на какво ни научиха те, за да станем личности.

За нас синдикалистите, този ден е и повод за равносметка не само в търсене на отговор по големите въпроси, свързани с цялостното реформиране и подобряване на образователната система в България, но и
какво свършихме, за да покажем, че учителя не може да бъде унижаван, пренебрегван и поставен на опашката на заплащане и финансиране.
какво свършихме, за да наложим на държавата, общините и обществото европейско отношение към труда на учителите и към промяна на техния социален статус.
Развитието на обществото ни зависи от високоотговорната, благородната и съзидателна работа на учителя - едно от главните условия децата ни да получат силно, отговарящо на националните ни традиции и на европейските изисквания образование, за да бъдат конкурентноспособни на своите европейски връстници.
Да се посветиш на Училището и търпеливо да изграждаш интелекта на младото поколение не е само професия, то е призвание.
Нужен е възрожденски дух и голямо сърце да създадеш от малкото и неуко дете личност, а това е мисия с много труд, всеотдайност и вяра вдъхновени от голямата любов към знанието.
Понякога минават години, за да разберем, че сме можещи и успяващи хора заради наученото от нашите учители - единственото време, посветено само на обучение и единственото време, в което те търпеливо са изграждали навиците ни как да учим и как да се развиваме.
БЛАГОДАРИМ ВИ УЧИТЕЛИ!
Благодарим ви за всеотдайността, с която изпълнявате своята велика мисия-изграждането на бъдещото поколение, изграждането на утрешна България!"

Обръщението е придружено от специален музикален поздрав за всички бивши и настоящи учители с пожелание за здраве и професионални успехи.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини