13 °C

Общинското ръководство на СБУ поздравява учителите за 5 октомври

С поздрав към учителите от общинските училища и детските градини се обърнаха членовете на ръководството на местната организация на СБУ. Обръщението е по повод 5 октомрви - Световния ден на учителите. "Този празник България чества заедно с още 130 държави по света- се казва в него. -5 октомври е повод да се замислим с благодарност за това какво получихме от своите учители и на какво ни научиха те, за да станем личности.

За нас синдикалистите, този ден е и повод за равносметка не само в търсене на отговор по големите въпроси, свързани с цялостното реформиране и подобряване на образователната система в България, но и
какво свършихме, за да покажем, че учителя не може да бъде унижаван, пренебрегван и поставен на опашката на заплащане и финансиране.
какво свършихме, за да наложим на държавата, общините и обществото европейско отношение към труда на учителите и към промяна на техния социален статус.
Развитието на обществото ни зависи от високоотговорната, благородната и съзидателна работа на учителя - едно от главните условия децата ни да получат силно, отговарящо на националните ни традиции и на европейските изисквания образование, за да бъдат конкурентноспособни на своите европейски връстници.
Да се посветиш на Училището и търпеливо да изграждаш интелекта на младото поколение не е само професия, то е призвание.
Нужен е възрожденски дух и голямо сърце да създадеш от малкото и неуко дете личност, а това е мисия с много труд, всеотдайност и вяра вдъхновени от голямата любов към знанието.
Понякога минават години, за да разберем, че сме можещи и успяващи хора заради наученото от нашите учители - единственото време, посветено само на обучение и единственото време, в което те търпеливо са изграждали навиците ни как да учим и как да се развиваме.
БЛАГОДАРИМ ВИ УЧИТЕЛИ!
Благодарим ви за всеотдайността, с която изпълнявате своята велика мисия-изграждането на бъдещото поколение, изграждането на утрешна България!"

Обръщението е придружено от специален музикален поздрав за всички бивши и настоящи учители с пожелание за здраве и професионални успехи.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини