14 °C

Общинското ръководство на СБУ поздравява учителите за 5 октомври

С поздрав към учителите от общинските училища и детските градини се обърнаха членовете на ръководството на местната организация на СБУ. Обръщението е по повод 5 октомрви - Световния ден на учителите. "Този празник България чества заедно с още 130 държави по света- се казва в него. -5 октомври е повод да се замислим с благодарност за това какво получихме от своите учители и на какво ни научиха те, за да станем личности.

За нас синдикалистите, този ден е и повод за равносметка не само в търсене на отговор по големите въпроси, свързани с цялостното реформиране и подобряване на образователната система в България, но и
какво свършихме, за да покажем, че учителя не може да бъде унижаван, пренебрегван и поставен на опашката на заплащане и финансиране.
какво свършихме, за да наложим на държавата, общините и обществото европейско отношение към труда на учителите и към промяна на техния социален статус.
Развитието на обществото ни зависи от високоотговорната, благородната и съзидателна работа на учителя - едно от главните условия децата ни да получат силно, отговарящо на националните ни традиции и на европейските изисквания образование, за да бъдат конкурентноспособни на своите европейски връстници.
Да се посветиш на Училището и търпеливо да изграждаш интелекта на младото поколение не е само професия, то е призвание.
Нужен е възрожденски дух и голямо сърце да създадеш от малкото и неуко дете личност, а това е мисия с много труд, всеотдайност и вяра вдъхновени от голямата любов към знанието.
Понякога минават години, за да разберем, че сме можещи и успяващи хора заради наученото от нашите учители - единственото време, посветено само на обучение и единственото време, в което те търпеливо са изграждали навиците ни как да учим и как да се развиваме.
БЛАГОДАРИМ ВИ УЧИТЕЛИ!
Благодарим ви за всеотдайността, с която изпълнявате своята велика мисия-изграждането на бъдещото поколение, изграждането на утрешна България!"

Обръщението е придружено от специален музикален поздрав за всички бивши и настоящи учители с пожелание за здраве и професионални успехи.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
28 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
28 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
28 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
28 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
28 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
28 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
28 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
28 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
28 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
28 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
28 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
28 мар 2020
Последни новини