ГЕРБ отново напускат сърдити пленарна зала

Нещо толкова прозаично в дневния ред на НС като избора на наши представители в парламентарните делегации скара депутатите. Стигна се дотам, че депутатите на Бойко Борисов отново напуснаха сърдити пленарна зала. Красимир Велчев поиска поименна проверка на кворума, след което цялата му група напусна зала. Този път обаче кворум имаше и заседанието продължи.

Повод за недоволството на ГЕРБ стана изборът на председател на постоянната Делегация в Парламентарната асамблея на НАТО. Опозицията влезе в спор с ДПС, които предложиха Четин Казак. ГЕРБ искаха председателското място да бъде получено от Доброслав Димитров. Според опозицията мнозинството няма желание за конструктивизъм. "Вие нямате никакви заслуги за приемането на България в НАТО, защото тогава бяхте в политическото небитие", им заяви Йордан Цонев и допълни: "ДПС има историческа роля за приемането на България в НАТО".

"Когато виждаме, че нашето присъствие е безпредметно, вие как бихте постъпили на наше място", отговори Красимир Велчев в кулоарите на парламента на въпрос дали партията му смята да излиза от зала при всяко отхвърляне на тяхно предложение. ГЕРБ винаги са се съобразявали с БСП в предното НС, според него. "Не може на принципа на пазарлъци и договорки всичко предварително да е решено, трябва всичко да стане ясно", смята Велчев. По повод на изказването на Йордан Цонев в зала депутатът от ГЕРБ коментира, че заслугите на ДПС са много по-големи в тайното разузнаване и службите и могат да си поискат пост във ФБР или ЦРУ. Той обясни още, че е важно да се види как гласува Атака, за да се знае дали няма договорка и с ДПС.

Тайни разговори текат между Атака, БСП и ДПС. Тази позиция пак изрази малко по-късно, този път на официален брифинг в НС Красимир Велчев. "Държавата трябва да тръгне с нов морал", категоричен бе той. Ако няма нов морал, по думите му, парламентът трябвало да се разпусне.

Опозицията възропта и от избора на Волен Сидеров, който оглавява делегацията на НС в Парламентарната асамблея по православие.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини