Жълт код за порои в седем области

Жълт код заради очаквани значителни валежи е обявен в седем области в страната, съобщават от института по метеорология към БАН. Най-застрашени от поройни дъждове са областите Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич и Варна.

Валежите в Североизточна България, придружени с вятър, ще създават усещането за доста хладно време, като дневните температури в райнона няма да надвишат 15 градуса.

В Южна България преваляванията ще са слаби и само на отделни места, но по-късно през деня и там валежите ще се активизират и през нощта срещу вторник дъжд ще вали в цялата страна. Температурите на юг ще останат сватнително високи - между 20 и 25 градуса, за София максималната ще достигне 19. На морския бряг ще бъде облачно и с валежи от дъжд, по-съществени по северното крайбрежие. Градусите ще бъдат между 14 и 17, на морската вода между 16 и 21.

Времето няма да е подходящо за туризъм, над планините ще бъде предимно облачно, на много места и мъгливо. Ще превалява дъжд, повече като количество през нощта срещу вторник.  

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини