Комисии ще контролират работата на съветници и администрация

Съветниците отдадоха почит към Александър Балабанов

Две нови комисии ще започнат работа– решиха общинските съветници на последната си сесия. Едната е за контрол по изпълнение на инвестиционната програма на Община Първомай, а другата – за разглеждане на сигнали и предложения от гражданите. Идеята е на председателя на общински съвет Дечко Петков. Обяснението е, че така ще бъде извършен контрол както върху решенията на ОбС съвет, така и на изпълнението им от страна на общинска администрация.  Втората комисия би могла да помогне на общинските съветници както при комуникацията с гражданите, така и при изработване на критерии за отпускане на помощи. Очаква се комисиите да дадат възможност на ОбС и ОА да бъдат по-добре запознати с проблемите на община Първомай. Те ще заседават поне веднъж месечно.

Според общинските съветници в тези комисии ще има място както за тях и администратори, така и за граждани, които биха могли да бъдат полезни на работата на двете комисии. Заедно с решението за създаването им,  на кмета на общината Ангел Папазов беше възложено да обмисли и предложи техните състави.

Решението за създаването на двата контролиращи органа беше предхождано от промени в бюджета. За работата на комисиите до края на годината са отделени 9 000 лв.

По време на сесията, съветниците отдадоха почит към починалия преди дни екс-председател на ОбС Александър Балабанов.

Теодора Кирякова

снимка: Методи Методиев

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини