11 °C

ОИЦ –Пловдив представи национални кампании на средношколци в Първомай

Областен информационен център – Пловдив представи пред младежи в Първомай общите национални инициативи на мрежата от 28-те информационни центъра в страната - „Първите 7 години на България в Европейския съюз“, „Научени уроци“ и Конкурс на Министерски съвет за общо лого и слоган на оперативните програми за следващия програмен период.

Това стана на информационен семинар със средношколци и преподаватели от Професионалната гимназия по селско стопанство „Васил Левски“, събрал над 50 младежи от града. По време на събитието екипът на Областен информационен център – Пловдив изнесе и своеобразен „открит урок“ за Европа, като в него бе представен проектът за ученическите и студентски практики, както и други възможности на младите хора през следващия програмен период 2014- 2020 година.

Бяха представени и новите оперативни програми, както и приоритетите в работата на екипа на ОИЦ – Пловдив до края на годината. Популяризиране и обмен на добри практики и „научени уроци” от реализирани проекти, финансирани по оперативните програми, също бяха включени в дискусиите. Събитието бе част от втория информационен цикъл „ДА продължим ЗАЕДНО“, осъществяван от Областен информационен център – Пловдив на територията на 18-те общини от област Пловдив. След семинара експерти от ОИЦ – Пловдив проведоха на място индивидуални срещи с всички заинтересовани.

Областен информационен център – Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

ОИЦ – Пловдив работи в рамките на проект на община Пловдив, № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 „Изграждане на областен информационен център в гр. Пловдив“.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини