Оказва се, че срещата с тъщата ни прави щастливи

Честите срещи с тъщата или свекървата поддържат щастието в брака, установи австралийско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Учени от университета Дийкин в щата Виктория изследвали 2000 пълнолетни австралийци и им задали въпроси за контактите им с тъщите и свекървите.

Тези от анкетираните, които се радвали на подкрепата на собствената си майка и на родителката на половинката си, се оказали с по-щастливи и по-сплотени семейства.

"Женените двойки с балансирани връзки с родителите и на двамата партньори показаха по-висок индекс на щастието", заяви авторката на проучването Мелиса Уайнбърг.

Ако семейството поддържа по-тесни връзки предимно с единия родител на партньорите, бързо започва да се наблюдава дисбаланс в семейната среда и чувство на разочарование за тези, чиито родители са пренебрегнати.

Средният индекс на щастието в Австралия възлиза нормално на 73,7 - 76,7 пункта от сто възможни.

Тези от анкетираните, които се срещали поне веднъж седмично с тъщата или със свекървата си демонстрирали стойности от 78,7 по този показател.

А тези, които избягвали контактите с родителката на половинката си, показали индекс на щастие под средното ниво - 71,6.

В телефонното интервю бил зададен въпросът как анкетираните биха прекарали два часа в седмицата, ако им бъде позволено да правят каквото си пожелаят.

Мнозинството от запитаните заявили, че биха посветили това време на семейството си.

Само 0,2 на сто от участниците в анкетата признали, че биха се отдали на секс за споменатите два часа.

Източник: vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини