Погребение на Bentley се оказа гениален рекламен трик

Намерението на бразилски бизнесмен да погребе лимузината си Bentley Continental Flying Spur, се оказа блестящ рекламен ход, съобщава Carscoop.

62-годишният Чикуиньо Скарпа бе обявил, че ще зарови лимузината в градината си, за да може да я кара и след смъртта си. И дори уточни, че е взел пример от египетските фараони. Намерението му да погребе кола за 400 000 евро предизвика буря от възмущение не само в Бразилия, но и в цял свят. Скарпа дори публикува снимки, на които се вижда как копае гроб за автомобила.

Ексцентрикът бе наречен "безумец" и бе призован да продаде колата, а парите да даде за благотворителност. Внезапно цялата история пое в съвсем друга посока. Скарпа се появи на пресконференция, посветена на националната седмица на донорите на органи в Бразилия, където разкри причините за своите действия. На фона на банер с надпис "Глупаво е да погребеш нещо далеч по-ценно от едно Bentley - вашите органи", бизнесменът размаха табела, на която пише "Аз съм донор на органи. А ти?"

Той поясни, че всичко е било предварително замислено, за да може да се популяризира донорството. А за тези, на които им е интересно дали в крайна сметка лимузината Bentley Flying Spur наистина е била погребана, Скарпа отговори с надпис под снимката си от пресконференцията, която публикува във Facebook. "Не съм погребал своята кола, но всички вие обявихте намерението ми да го сторя за абсурд. Мога да кажа само, че е глупаво да погребваме своите тела, когато те могат да спасят хиляди човешки животи. Станете донори и разкажете това на семействата си".

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини