Започва приемът на заявления за "Белите петна"

От утре – 20 септември и през следващите три години ще се приемат документи за изплащане на сумите за „белите петна“ за стопанската 2012/2013 година.

За целта е организирана приемна в стая 103 на Общинска администрация. Дарина Мирчева е консултантът, който дава информация и ще приема заявленията. Очаква се голямо стълпотворение и много трудна работа с различни хора. „Всеки идва със своите представи – едни очакват веднага да им дадем пари, други искат да им се обърне повече внимание, трети изобщо не знаят имат ли пари за получаване или нямат – споделя г-жа Мирчева- Най- често задаваните въпроси са кога ще си вземем парите и какви документи трябва да се носят.“

Гражданите трябва да знаят, че не е нужно да бъдат тук още първия ден. Според разпореждането сумите трябва да бъдат изплатени в 14- дневен срок след одобрение на документите от комисия.  Когато заявленията са много, комисията няма как да работи бързо, а тя все още не е сформирана. Проблем е липсата на практика. Изникват въпросителни, на които е трудно да се отговори. Сугурно е, че до 3 години, обявените суми няма да бъдат променяни.

Необходимите документи са изброени на сайта на общината – заявление и документ за собственост. Заявлението се получава в приемната- стая 103.  Информация и образци има поставени на източната стена на сградата на общинска администрация. Дарина Мирчева често предупреждава: скиците на са документ за собственост и не се приемат. Документ доказващ правото на собственост върху имота може да бъде: Решение от Общинска служба „Земеделие”-Първомай или нотариален акт, или договор за делба, или договор за покупко-продажба, или друг документ, доказващ собствеността върху имота. В комплекта документи се поставя копие.

Телефоните за повече информация са 0336 / 6 - 28 - 32 ; 6 - 44 – 97.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини