Американски войник отговори дали мюсюлманите са терористи (видео)

Поредицата "Какво бихте направили?" на ABC е скрита камера. Хората биват поствяни пред етични дилеми, които ги карат да направят своя избор - пасивно приемане на несправедливост или отстояване на това, което смятат за правилно.

В конкретния случай двама актьори са "внедрени" в кафе - магазинче. Единият играе касиера мюсюлманин. Той трябва да обслужи другия - който твърди, че мюсюлманите са терористи. Младежът отказва да бъде обслужен от този касиер, защото "той е мюсюлманин".

Скритата камера улавя спонтанните реакции на различни хора в тази неприятна ситуация. След излизането им от магазина, всеки бива прихванат за уточняващите въпроси на продуцента. Историята завършва с влизането на американски войник. Сцената се развива по забележителен начин. Униформеният защитава свободата на религията за всички с думите "Ние живеем в Америка, той може да има каквото религия иска".

"Това е причината да нося униформата - че всеки може да живее свободно в тази страна".

Когато продуцентът влиза, за да обясни, че Хеклер и касиерът са актьори, войникът почти омаловажава своя "героичен" отговор с думите: "Ако си американец, ти си американец..."

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини