Левски показа голова немощ и не се справи с Берое

Кризата при софийските отбори става все по-отчетлива, след като "Левски" не можа да победи останалия с 10 души за цяло полувреме "Берое" и двата тима завършиха 0:0 в късният неделен двубой от програмата на 4-ия кръг на "А" група, предаде football24.bg.

"Левски" бе по-активният отбор през по-голяма част от първото полувреме. Гари Родригес очаквано бе най-голямата опасност за вратата на заралии. Холандецът отправи канонада от изстрели по посока Караджов, но вратарят на гостите се справи. Най-опасното положение с участието на Родригес дойде в 9-ата минута, когато крилото беше изведено на стрелкова позиция от Станислав Ангелов, но след последвалия му удар топката се отби от страничния стълб.

В 37-ата минута дойде и най-спорното положение в двубоя. Съдията Георги Кабаков изгони Пламен Крумов от "Берое" за игра с ръка. Кабаков показа само жълт картон, но той бе втори за защитника. При телевизионното повторение се видя, че Крумов е отиграл топката с гърди, а ръката му е прибрана до тялото. Така реферът сериозно ощети гостите.

През втората част "Левски" се хвърли да гони победата. В 50-ата минута Нуно Пинто отправи страхотно воле, като само късметът спаси вратата на Караджов. Пет минути по-късно Владимир Гаджев стреля от далеч, топката се отклони от крака на защитник, но Караджов улови.

Между 70-ата и 73-ата минута "Берое" имаше шанс да спечели двубоя. Първо Давид Каядо стреля между заспалата "синя" отбрана, но гредата спаси тима на Славиша Йоканович. Отбитата топка стигна до Костадин Стоянов, но този път Пламен Илиев спаси. Минути след това Венцислав Христов добре се вклини при една контраатака, но вместо да подаде на излизащия сам срещу Илиев Каядо, нападателят на "Берое" стреля в аут.

С наближаването към края на двубоя "сините" оказваха все по-силен натиск върху своите съперници. В 87-ата минута Гари Родригес бе изведен от Антонио Вутов на чиста позиция, но Иван Караджов с крак изби в корнер. Две минути по-късно Дъстли Мюлдер стреля, а Караджов с върха на пръстите си изби в ъглов удар. Това се оказа и последната опасност, като след този мач сините имат 4 точки и са на девето място във временното класиране на българското първенство, а "Берое" е с 5 точки на седмо място.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини