Втори успех за Григор Димитров в Синсинати

В мач от втория кръг на престижния турнир от серията 1000 (Мастърс) в Синсинати Григор Димитров успя да постигне втора победа – срещу Браян Бейкър с 6:3, 6:2. Успехът беше втори за Григор от два мача срещу този съперник, след като по-рано през годината в Брисбейн нашето момче спечели с 6:3, 7:6 (8).

Първи сет

Мачът започна леко странно – Димитров сервираше първи и лесно стигна до 40:15, но оттам насетне не спечели и точка, като Бейкър успя да направи добър ретур на всеки сервис и Григор сбърка в три от четирите разигравания все от бекхенд. За щастие обаче българинът направи веднага рибрейк, като се възползва от двойна грешка на американеца и от две непредизвикани, а накрая успя да вкара един хубав форхенд по диагонала.

Бързо възстановеното равновесие вдъхна увереност на Григор и той успя да пробие за 4:2 гейма след страхотен сечен ретур от бекхенд и лесен минаващ от форхенд, а на шанса за пробив Бейкър пратих форхенда си в мрежата. След това българинът затвърди аванса си с малко късмет, тъй като се стигна до 15:30 в неговия сервис гейм и Бейкър на сантиметър пропусна печеливш ретур от форхенд за 15:40. Правеше обаче впечатление, че Григор  вече играеше по-често със слайс от бекхенд, а Бейкър в по-дългите разигравания по-често допускаше грешка.

При 5:2 Димитров стигна до сетбол на сервис на Бейкър, който направи две двойни грешки, но изправен до стената американецът намери началния си удар и се измъкна. Нищо обаче не можа да го спаси, когато Григор сервираше за сета – нашето момче загуби първата точка в гейма, но спечели следващите четири, като накрая вкара два аса - 6:3.

Втори сет

Устремът на Григор се пренесе и във втората част, като българинът проби още в първия гейм, възползвайки се от нови две двойни грешки на Бейкър. В тези минути американецът беше крайно колеблив и Димитров пропусна да пробие дори за втори път след два по-мързеливи сечени удара от бекхенд при 2:0 гейма и 30:30. Григор обаче бързо се поправи и проби на нула в петия гейм, след като направи един страхотен форхенд за 0:30 и после Бейкър се самоуби с две непредизвикани грешки.

При 5:2 гейма в своя полза Григор имаше сервис за приключване на мача и го взе лесно – трябваха му два мачбола, като при втория Бейкър изкара пореден бекхенд в аут от рутинна позиция.

В следващия кръг Григор излиза 99% срещу Рафаел Надал, който има да изиграе преди това мач с германеца Бенямин Бекер.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини