Учени: Оргазмите стимулират мозъка

Смята се, че достигането до оргазъм е въпрос основно на физическо удоволствие. Оказва се обаче, че това върхово телесно изживяване води до задействането в мозъка на такива процеси, каквито се случват при изпълнението на сложни умствени операции. Откритието е на известния невробиолог професор Бари: Комисарук от университета Рутгерс в Ню Джърси.

Резултатът от неговото изследване е изненадващ – ученият с изумление открил, че оргазмите действат изключително стимулиращо върху мозъка.

Според него, преживяването на оргазъм води до такъв ефект върху мозъка, какъвто се наблюдава при решаването на кръстословици и ребуси, като дори понякога въздействието е много по-силно. Професорът е установил, че по време на тази най-висша форма на удоволствие се увеличава активността на мозъка, свързана с всички области, имащи отношение към жизнено важни органи. Докато при решаването на кръстословици се повишава активността само в отделни дялове на главния мозък.

Едновременно с това ученият е достигнал и до друго откритие.

Той установил, че оргазмът действа като перфектното обезболяващо, тъй като блокира усещането за болка.

Тези положителни резултати се дължат на това, че в този пиков за организма момент драстично се увеличава кръвооросяването на мозъка, което води до повишено постъпване на хранителни вещества и кислород в него. Заключенията на учените се базират на измервания на притока на кръв към мозъка по време на оргазъм и отчитане на мозъчната активност при експериментална група от жени на различни възрасти. За сравнение – при решаването на кръстословици и изпълнението на други умствени упражнения се увеличава мозъчната активност само в относително локализирани области.

72-годишният професор изучава процесите, случващи се по време на сексуална възбуда и оргазъм при представителките на нежния пол, още от 1960 г. Първоначално той провеждал опити с плъхове, но по-късно започнал да изследва и хора. Ученият вече има редица публикации, отнасящи се до тази деликатна област от интимния живот на дамите и техните партньори.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини