23 °C

Районът около "Бели брези" въстана срещу шума

Над 100 подписа са събрани във втора подписка срещу силен шум в Първомай. Живеещите в близост до сватбарския ресторант „Бели брези“ искат от кмета на общината да наложи ограничения на шума, който вдигат оркестрите в почивните дни. Организатор е бившата учителка по български език и литература Мария Костадинова. Жената няколко пъти подчерта, че не са против забавленията, но шумът е твърде силен. „В тези жеги не можем да си отворим прозорците“. Години наред живеещите в околните блокове се чувстват подложени на тормоз. Те не могат да почиват в празнични дни, а единственото им успокоение е, че през последните години сватбите значително са намалели. Мария Костадинова се е запознала с наредбата за обществения ред и признава, че тихите часове се спазват, но в останалото време шумът е твърде силен. Подписи са положени само от живеещите в близост до заведението граждани, но оплаквания има и от други места. При вятър музиката се чува силно и в по- отдалечени квартали. А посетителите на близкото кафене „10“ не могат да разговарят нормално и без да се надвикват когато има сватба. „Имаме традиция всяка неделя да се събираме тук – споделя една от посетителките.- Понякога музиката от оркестъра заглушава всичко наоколо. Освен, че не сме гости на сватбите, това не е нашата музика и не е честно тя да ни се натрапва.“

Покрай разговорите за шума, става дума отново за тоалетните в градския парк, където се намират заведенията. Липсата им е голям проблем за възрастните. „Удоволствието“ да ползват санитарните възли на кафенето е твърде скъпо за тях, ако изобщо някой им разреши да вземат ключа за там. Другото неудобство са стълбите, които за мнозина от тях, са трудно преодолимо препятствие.

Протестиращите от силния шум се надяват от кметството да им бъде обърнато внимание. Организаторката Мария Костадинова ще се срещне с кмета на общината Ангел Папазов в приемните му часове.

Първата подписка беше организирана от живеещи в близост до църквата "Св.Георги", противопоставящи се на силния камбанен звън и биенето на камбаната не по канон.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
07 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
07 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
07 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
07 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
07 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
07 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
07 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
07 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
07 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
07 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
07 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
07 юли 2020
Последни новини