12 °C

Мами от Крушево в акция, докато чакат обещаното от кмета

Майки на деца от детската градина в село Крушево подхванаха кампания за превръщането на старата сграда в едно по- привлекателно за децата им място. Те са започнали работа на няколко фронта. Най-напред са разговаряли с директорката на ОДЗ „1 юни“ – с. Градина, за да разберат от какво се нуждае филиалът в селото. Отишли са и при кмета на общината Ангел Папазов с конкретни искания. Той изпратил служители от ОбА, които на място са установили какво може да се направи. За сега за детското заведение са доставени 8 кутии блажна боя и дъски за счупените пейки. Повече от месец майките очакват обещаните им нова секция, колове за повредената ограда, с които да се заменят счупените, пързалка и катерушка за площадката и да бъдат оправени надигнатите плочки. Около коренищата на дърветата, са се образували препятствия, в които  малките непрекъснато се спъват. В организацията майките въвлекли и съселяните си. Започнали  набирателна кампания „от врата на врата“.  Със събраните над 250лв за сега са купени играчки, а с останалите ще бъдат осигурени помагала за обучението на децата. И докато летният сезон е в разгара си и за да не губят време, родителите и техни приятели са подхванали ремонта – вече са боядисани част от съоръженията – тези, за които е стигнала боята. Някои от железните катерушки не са особено подходящи за детски игри и е възникнала идеята да бъдат премахнати, предадени за вотрични суровини и с получените пари да се вземе нещо по-добро. Но това за сега е само идея, която предстои да бъде обсъдена. С пари от спонсори е купен детски кът – кухня, друг благодетел е осигурил мрежа за оградата, трети – боя. Нуждаят се още от балатум и  алуминиева входна врата. Кметицата на селото Радка Велева е обещала наесен да залеси с дръвчета обновения двор. 

Майките споделят усещането си, че на децата им се гледа с пренебрежение. В групата са записани 22 момчета и момичета, редовно я посещават 17-18. Понякога родителите се питат защо децата им получават използвани помагала, не може ли малчуганите да гледат по- малко телевизия докато са в градината, защо на празника на детското заведение само те не са били с костюми. Преди дни, през развалената ограда, в двора на забавачката са влизали да пасат крави – нещо, което е недопустимо по всякакви норми, а редовно там се разхождат и кучета.

Ще си търсим обещаното – заявяват жените – време е отново да се срещнем с кмета. 

Теодора Кирякова

През тази ограда влизат всякакви животни
Новата "кухня"

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
24 яну 2021
Последни новини