26 °C

Мами от Крушево в акция, докато чакат обещаното от кмета

Майки на деца от детската градина в село Крушево подхванаха кампания за превръщането на старата сграда в едно по- привлекателно за децата им място. Те са започнали работа на няколко фронта. Най-напред са разговаряли с директорката на ОДЗ „1 юни“ – с. Градина, за да разберат от какво се нуждае филиалът в селото. Отишли са и при кмета на общината Ангел Папазов с конкретни искания. Той изпратил служители от ОбА, които на място са установили какво може да се направи. За сега за детското заведение са доставени 8 кутии блажна боя и дъски за счупените пейки. Повече от месец майките очакват обещаните им нова секция, колове за повредената ограда, с които да се заменят счупените, пързалка и катерушка за площадката и да бъдат оправени надигнатите плочки. Около коренищата на дърветата, са се образували препятствия, в които  малките непрекъснато се спъват. В организацията майките въвлекли и съселяните си. Започнали  набирателна кампания „от врата на врата“.  Със събраните над 250лв за сега са купени играчки, а с останалите ще бъдат осигурени помагала за обучението на децата. И докато летният сезон е в разгара си и за да не губят време, родителите и техни приятели са подхванали ремонта – вече са боядисани част от съоръженията – тези, за които е стигнала боята. Някои от железните катерушки не са особено подходящи за детски игри и е възникнала идеята да бъдат премахнати, предадени за вотрични суровини и с получените пари да се вземе нещо по-добро. Но това за сега е само идея, която предстои да бъде обсъдена. С пари от спонсори е купен детски кът – кухня, друг благодетел е осигурил мрежа за оградата, трети – боя. Нуждаят се още от балатум и  алуминиева входна врата. Кметицата на селото Радка Велева е обещала наесен да залеси с дръвчета обновения двор. 

Майките споделят усещането си, че на децата им се гледа с пренебрежение. В групата са записани 22 момчета и момичета, редовно я посещават 17-18. Понякога родителите се питат защо децата им получават използвани помагала, не може ли малчуганите да гледат по- малко телевизия докато са в градината, защо на празника на детското заведение само те не са били с костюми. Преди дни, през развалената ограда, в двора на забавачката са влизали да пасат крави – нещо, което е недопустимо по всякакви норми, а редовно там се разхождат и кучета.

Ще си търсим обещаното – заявяват жените – време е отново да се срещнем с кмета. 

Теодора Кирякова

През тази ограда влизат всякакви животни
Новата "кухня"

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
22 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
22 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
22 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
22 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
22 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
22 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
22 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
22 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
22 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
22 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
22 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
22 сеп 2020
Последни новини