16 °C

Мами от Крушево в акция, докато чакат обещаното от кмета

Майки на деца от детската градина в село Крушево подхванаха кампания за превръщането на старата сграда в едно по- привлекателно за децата им място. Те са започнали работа на няколко фронта. Най-напред са разговаряли с директорката на ОДЗ „1 юни“ – с. Градина, за да разберат от какво се нуждае филиалът в селото. Отишли са и при кмета на общината Ангел Папазов с конкретни искания. Той изпратил служители от ОбА, които на място са установили какво може да се направи. За сега за детското заведение са доставени 8 кутии блажна боя и дъски за счупените пейки. Повече от месец майките очакват обещаните им нова секция, колове за повредената ограда, с които да се заменят счупените, пързалка и катерушка за площадката и да бъдат оправени надигнатите плочки. Около коренищата на дърветата, са се образували препятствия, в които  малките непрекъснато се спъват. В организацията майките въвлекли и съселяните си. Започнали  набирателна кампания „от врата на врата“.  Със събраните над 250лв за сега са купени играчки, а с останалите ще бъдат осигурени помагала за обучението на децата. И докато летният сезон е в разгара си и за да не губят време, родителите и техни приятели са подхванали ремонта – вече са боядисани част от съоръженията – тези, за които е стигнала боята. Някои от железните катерушки не са особено подходящи за детски игри и е възникнала идеята да бъдат премахнати, предадени за вотрични суровини и с получените пари да се вземе нещо по-добро. Но това за сега е само идея, която предстои да бъде обсъдена. С пари от спонсори е купен детски кът – кухня, друг благодетел е осигурил мрежа за оградата, трети – боя. Нуждаят се още от балатум и  алуминиева входна врата. Кметицата на селото Радка Велева е обещала наесен да залеси с дръвчета обновения двор. 

Майките споделят усещането си, че на децата им се гледа с пренебрежение. В групата са записани 22 момчета и момичета, редовно я посещават 17-18. Понякога родителите се питат защо децата им получават използвани помагала, не може ли малчуганите да гледат по- малко телевизия докато са в градината, защо на празника на детското заведение само те не са били с костюми. Преди дни, през развалената ограда, в двора на забавачката са влизали да пасат крави – нещо, което е недопустимо по всякакви норми, а редовно там се разхождат и кучета.

Ще си търсим обещаното – заявяват жените – време е отново да се срещнем с кмета. 

Теодора Кирякова

През тази ограда влизат всякакви животни
Новата "кухня"

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
06 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
06 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
06 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
06 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
06 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
06 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
06 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
06 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
06 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
06 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
06 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
06 апр 2020
Последни новини