20 °C

И китайци бяха на оглед в Първомай

инж. Панчев - третият отляво надясно

Китайци, проявили интерес към разположението на Пловдив и възможността да го превърнат в тържище на цяла Европа посетиха и Първомай. Инициативата е на инж. Пламен Панчев. Той е един от съдружниците във фирма „Сиенит холдинг“, която построи фотоволтаичната централа в Караджалово.

Преди ден, по инициатива на Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, в града под тепетата гостуваха висшите партийни и бизнес градски представители, водени от  Сю Дзянши, заместник-председател на Общинската комисия към Народния политически консултативен съвет на град Иу. Иу - градът, който според ООН, Световната банка и Morgan Stanley е "Най-голямото малко стоково тържище в света"

В Първомай гостите проявиха изключителен интерес към българското земеделие и закупуването на наша селскостопанска продукция и изделия на преработвателната промишленост – се казва в прессъобщението за срещата. 

Деловата част продължи с посещение на китайската верига магазини „Дензел“ в търговски център „Форум Тракия“, отличен пример, за това как представители  на Поднебесната империя успешно развиват бизнес в България. След това делегацията разгледа и икономическа зона „Пловдив“, най-мащабния проект на региона.

„Надяваме се Пловдив да е стоковото тържище, вратата за Китай към Европа“, обърна се към китайците от град ИУ Ангел Христозов – председател на председател на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие. Той разказа за интереса, който пловдивската общинска и бизнес делегация предизвика преди дни в Шенжен. Асоциацията бе в основата на идеята за побратимяване на Пловдив с 15-милионния град със специален икономически статут. По време на българското посещение в Китай бе подписан и много важен меморандум за разбирателство между Съвета за насърчаване на международната търговия при Съвета на Шенжен  и Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие. Двете страни се споразумяха за  разработването на дългосрочно практическо партньорство, което да послужи на  местните предприятия в икономически и културен план.

ЗА ГРАД Иу-

Той е известен c големия си пазар на едро - China Commodity City, който бе удостоен от ООН, Световната банка и Morgan Stanley наред с други световни авторитети  през 2005 г. като "Най - голямото малко стоково тържище в света". Yiwu China Commodity City е c площ от 4.3 милиона кв. м., с 62 000 щанда разположени вътре и 100 000 доставчици, представящи 400 000 видове продукти. Продуктите са от около 40 индустрии и от 4 000 различни категории. 65% от тези продукти се изнасят в над 215 страни и региони.

Yiwu China Commodity е по-скоро постоянен панаир, а не  традиционен пазар на едро. Той се развива като информационен, иновационен, изложбен и дистрибуторски център за потребителски стоки. Има 25 000 производствени предприятия от различни сфери. Повече от 20 индустрии имат водеща по обем продукция в Китай.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
23 сеп 2020
Последни новини