13 °C

И китайци бяха на оглед в Първомай

инж. Панчев - третият отляво надясно

Китайци, проявили интерес към разположението на Пловдив и възможността да го превърнат в тържище на цяла Европа посетиха и Първомай. Инициативата е на инж. Пламен Панчев. Той е един от съдружниците във фирма „Сиенит холдинг“, която построи фотоволтаичната централа в Караджалово.

Преди ден, по инициатива на Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, в града под тепетата гостуваха висшите партийни и бизнес градски представители, водени от  Сю Дзянши, заместник-председател на Общинската комисия към Народния политически консултативен съвет на град Иу. Иу - градът, който според ООН, Световната банка и Morgan Stanley е "Най-голямото малко стоково тържище в света"

В Първомай гостите проявиха изключителен интерес към българското земеделие и закупуването на наша селскостопанска продукция и изделия на преработвателната промишленост – се казва в прессъобщението за срещата. 

Деловата част продължи с посещение на китайската верига магазини „Дензел“ в търговски център „Форум Тракия“, отличен пример, за това как представители  на Поднебесната империя успешно развиват бизнес в България. След това делегацията разгледа и икономическа зона „Пловдив“, най-мащабния проект на региона.

„Надяваме се Пловдив да е стоковото тържище, вратата за Китай към Европа“, обърна се към китайците от град ИУ Ангел Христозов – председател на председател на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие. Той разказа за интереса, който пловдивската общинска и бизнес делегация предизвика преди дни в Шенжен. Асоциацията бе в основата на идеята за побратимяване на Пловдив с 15-милионния град със специален икономически статут. По време на българското посещение в Китай бе подписан и много важен меморандум за разбирателство между Съвета за насърчаване на международната търговия при Съвета на Шенжен  и Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие. Двете страни се споразумяха за  разработването на дългосрочно практическо партньорство, което да послужи на  местните предприятия в икономически и културен план.

ЗА ГРАД Иу-

Той е известен c големия си пазар на едро - China Commodity City, който бе удостоен от ООН, Световната банка и Morgan Stanley наред с други световни авторитети  през 2005 г. като "Най - голямото малко стоково тържище в света". Yiwu China Commodity City е c площ от 4.3 милиона кв. м., с 62 000 щанда разположени вътре и 100 000 доставчици, представящи 400 000 видове продукти. Продуктите са от около 40 индустрии и от 4 000 различни категории. 65% от тези продукти се изнасят в над 215 страни и региони.

Yiwu China Commodity е по-скоро постоянен панаир, а не  традиционен пазар на едро. Той се развива като информационен, иновационен, изложбен и дистрибуторски център за потребителски стоки. Има 25 000 производствени предприятия от различни сфери. Повече от 20 индустрии имат водеща по обем продукция в Китай.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
28 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
28 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
28 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
28 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
28 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
28 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
28 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
28 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
28 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
28 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
28 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
28 мар 2020
Последни новини