2 °C

И китайци бяха на оглед в Първомай

инж. Панчев - третият отляво надясно

Китайци, проявили интерес към разположението на Пловдив и възможността да го превърнат в тържище на цяла Европа посетиха и Първомай. Инициативата е на инж. Пламен Панчев. Той е един от съдружниците във фирма „Сиенит холдинг“, която построи фотоволтаичната централа в Караджалово.

Преди ден, по инициатива на Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, в града под тепетата гостуваха висшите партийни и бизнес градски представители, водени от  Сю Дзянши, заместник-председател на Общинската комисия към Народния политически консултативен съвет на град Иу. Иу - градът, който според ООН, Световната банка и Morgan Stanley е "Най-голямото малко стоково тържище в света"

В Първомай гостите проявиха изключителен интерес към българското земеделие и закупуването на наша селскостопанска продукция и изделия на преработвателната промишленост – се казва в прессъобщението за срещата. 

Деловата част продължи с посещение на китайската верига магазини „Дензел“ в търговски център „Форум Тракия“, отличен пример, за това как представители  на Поднебесната империя успешно развиват бизнес в България. След това делегацията разгледа и икономическа зона „Пловдив“, най-мащабния проект на региона.

„Надяваме се Пловдив да е стоковото тържище, вратата за Китай към Европа“, обърна се към китайците от град ИУ Ангел Христозов – председател на председател на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие. Той разказа за интереса, който пловдивската общинска и бизнес делегация предизвика преди дни в Шенжен. Асоциацията бе в основата на идеята за побратимяване на Пловдив с 15-милионния град със специален икономически статут. По време на българското посещение в Китай бе подписан и много важен меморандум за разбирателство между Съвета за насърчаване на международната търговия при Съвета на Шенжен  и Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие. Двете страни се споразумяха за  разработването на дългосрочно практическо партньорство, което да послужи на  местните предприятия в икономически и културен план.

ЗА ГРАД Иу-

Той е известен c големия си пазар на едро - China Commodity City, който бе удостоен от ООН, Световната банка и Morgan Stanley наред с други световни авторитети  през 2005 г. като "Най - голямото малко стоково тържище в света". Yiwu China Commodity City е c площ от 4.3 милиона кв. м., с 62 000 щанда разположени вътре и 100 000 доставчици, представящи 400 000 видове продукти. Продуктите са от около 40 индустрии и от 4 000 различни категории. 65% от тези продукти се изнасят в над 215 страни и региони.

Yiwu China Commodity е по-скоро постоянен панаир, а не  традиционен пазар на едро. Той се развива като информационен, иновационен, изложбен и дистрибуторски център за потребителски стоки. Има 25 000 производствени предприятия от различни сфери. Повече от 20 индустрии имат водеща по обем продукция в Китай.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
26 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
26 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
26 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
26 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
26 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
26 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
26 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
26 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
26 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
26 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
26 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
26 яну 2021
Последни новини