20 °C

6 трика, с които ще привлечете вниманието му на секундата

Знаем, че обикновено мъжете биват привличани от доста първични фактори като красиво лице, извити форми или атрактивни задни части. Това обаче изобщо не е фундамент. Има и други, по-контролируеми от дамите фактори, които ги издигат в мъжките очи, пише inews.bg. По-атрактивни биха могли да ви направят например добрата хигиена, хубавата коса, приветливостта, добрата физическа форма, чувството за хумор, интелигентността и най-вече увереността. Това на първо четене.

Има обаче и няколко трика, които са по-малко известни, но ефектът им върху мъжете е огромен. Ако искате да хванете пича отраз, хвърлете един поглед върху написаното по-долу:

1. Носете червено

Множество изследвания са доказали, че мъжете подсъзнателно възприемат жени, които носят червено като по-атрактивни и сексуално желани. Едно такова изследване, направено от Университета в Рочестър гласи, че мъжете са по-склонни да сядат близо до жени, които са облечени в червено, както и че започват да проявяват желание тя да ги иска.

Оказва се също така, че мъжете са по-склонни да канят на среща дами, облечени в червено, както и са готови да пръскат повече пари за тях. Учените обясняват възбудата на мъжете от червения цвят, като фактор дълбоко кодиран в биологията им: факт е, че мъжките примати винаги биват привлечени сексуално от женската, която покаже най-много червено.

2. Слагайте си парфюм, който ухае на канела, лавандула или ванилия

Много жени погрешно смятат, че мъжете биват привлечени от аромати, които те смятат за "секси". Истината е, че мъжкото обоняние е доста по-различно от женското, което прави предпочитанията и възприятията на двата пола различни.

Изследване, правено в Центъра по социални изследвания в Чикаго открива, че женското обоняние е 1000 пъти по-обострено от мъжкото, когато се отнася до дадени миризми. Учените откриват, че ухания като тези на канела, лавандула и ванилия имат най-голям ефект върху мъжете. Невробиологът Алан Хърш твърди, че ванилията и лавандулата в частност действат най-възбуждащо на мъжа.

3. Навеждайте си главата леко надолу

Изследване, проведено в Университета в Нюкясъл открило, че мъжете възприемат като по-секси и женствена онази, чието лице сочи леко надолу. Повдигайки го нагоре, жената прави, така че изглежда по-мъжествена, следователно по-неатрактивна за мъжете.

4. Демонстрирайте достъпност чрез позата си

Според Пати Ууд, експерт по комуникацията и езика на тялото и автор на няколко книги по темата, ключът към привличането на мъжете, чрез жестове е това жената да изглежда "достъпна", докато е заела някаква поза. Пати съветва жената да стои с крака , разположени на не повече от 15 см един от друг, като пръстите на краката й трябва да сочат лекичко навътре. Едновременно с това, тя не трябва да се прегърбва – трябва да стои изправена и уверена.

5. Изпращайте ясни сигнали, като се усмихвате и се смеете често

Направени изследвания показват, че жена, която се усмихва има средно 35% по-голям шанс да бъде заговорена от мъж, отколкото ако просто изглежда добре. Това започва да придобива смисъл, особено след изследване на Университета в Инсбърк, което бетонирало твърдението, че атрактивността е реципрочна на усмивката. Учените открили даже, че човек, който отначало е категоризиран като "неатрактивен", започва да се възприема като привлекателен щом започне да се усмихва.

6. Играйте с очите и устните си

Направено изследване от Международния журнал на козметичната наука открило, че гримът около очите има най-голямо влияние върху преценката на мъжете за женска атрактивност.

Друго изследване, проведено от Университета в Манчестър пък стига до заключението, че устните са най-атрактивната част от лицето на жената за мъжа. Затова, използвайте и двете, когато започнете разговор с мъж или се опитвате да привлечете вниманието му.

Източник: http://www.petel.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Направете така днес, че от всяко нещо, което научавате да извличате нещо полезно за личното си усъвършенстване. Денят ви ще е наситен с емоции, повечето приятни и повод за това ще е работата ви и свързаните с нея хора. Успявате с всеки да намерите общ език и това значително улеснява общуването ви. Контактите, които ще осъществите днес ще са ви от голяма полза за в бъдеще.
27 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорността на работното място днес ще е голяма, тъй като вие ще трябва да взимате решенията по определен въпрос. Естествено можете да разчитате на способността си разумно да преценявате ситуацията, но не подценявайте и съветите на хората около вас. Постигате впечатляващи резултати в нова област, за която дори не сте и предполагали.
27 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не пестете труда си, усърдието ви ще се възнагради с професионални успехи и приятни емоции. В обкръжението ви има някой, който е с добри намерения и таи надежди към вас. Дайте воля на желанието си да разпуснете и да наситите душата си с приятни изживявания. Пазете се от настинка, не стойте на течение.
27 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Професионалните ви изяви днес ще повишат популярността ви и направят възможно по-бързото ви издигане в йерархията. Ще се съобразяват с решенията ви, което означава и по-големи отговорности. Вие от своя страна ще положите усилия, за да се приспособите към новите условия. Приятна изненада от скъп на сърцето ви човек.
27 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Новите идеи, които господстват на работното ви място напоследък няма да подминат и вас. Наистина има с какво да допринесете в тази област, но ще трябва да изложите по-обосновано вижданията си. Не се надявайте че първоначалните отзиви ще бъдат блестящи. Ще трябва да си извоювате нови позиции. Получавате пълна подкрепа от близките си.
27 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въоръжете се с търпение при работата си днес, само така ще успеете да изпълните плановете си за деня. В личен план няма за какво да се притеснявате. Вашият партньор се отнася с разбиране и подкрепа към нещата, които ви вълнуват. Намерете повече време за него. Вечерта ще имате възможност да проведете отдавна отлаган разговор.
27 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
27 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Околните ще ви изненадат приятно и по елегантен начин. Ще погледнете от друг ъгъл на проблемите на близките си и може би ще намерите добро решение за тях или поне ще ги накарате да се замислят. Дайте шанс на човек, към когото сте резервирани. Моментът е подходящ да се сдобрите.
27 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нетърпеливи сте да споделите идеите си с хората, с които можете да ги осъществите. Денят ще ви предложи изненади, от вас зависи те да са приятни. Не бързайте да давате оценка на нечии труд, запазете мнението си за по-късно, когато резултатите ще са вече известни.
27 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вълнувате се прекалено много от предстоящо събитие, и се задоволявате да правите само незначителни неща. Чувствате се объркани и неспособни да вземете сами важно решение. Спасението е не да отбягвате околните, а да споделите с тях тревогите си. Ще се изненадате колко много ще ви помогнат.
27 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Можете да получите доста добра оферта за работа днес или пък очаквайте благоприятно развитие на професионалните си дела. Всичко свързано с работата ви днес ще бъде положително. Материалното изражение на благоприятното стечение на обстоятелствата също е внушително. Може би днес ще успеете да покриете дълговете си(доколкото ги имате) и да си позволите позабравени удоволствия.
27 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Консултирайте се по делови въпроси, ако информираността ви не е достатъчна, за да не допуснете грешки. Не режете мостовете с онези, с които пътищата ви се разделят. Някога отново пак ще се срещнете и ще продължите заедно напред, такава е съдбата ви. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи.
27 май 2020
Последни новини