Обвинен за съжителство с непълнолетна се споразумя със съда в Първомай

Мъж от село Искра, след споразумение с прокуратурата, получи наказание от 3 месеца условна присъда, с изпитателен срок от 3 години по обвинение за съжителство с първоначално малолетна, а след това и непълнолетна жена без сключен брак.

Случаят е отпреди една година, когато полицията установява, че И.Ш. от село Искра живее с малолетната си приятелка. Момичето е от същото село и има завършено основно образование.  В периода между обвинението и присъдата тя навършва 14 години и вече се води непълнолетна.

И.Щ. става образователен медиатор в селото. Той работи по проект за привличане на деца, които нямат интерес към образованието.  Междувременно той и приятелката му стават и  родители.

Изправен пред съда, мъжът признава вината си и сключва споразумение с прокуратурата, което предполага наказание от 3 месеца условно с изпитателен срок от 3 години.

В хода на делото в Първомайския районен съд момичето, с което е живял, отказва да бъде частен обвинител и граждански ищец. На 13 януари, споразумението бе одобрено от съда.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини