Разкриха тайната на чудовището от Лох Нес!

Неси, както галено наричат мистериозното чудовище, обитаващо водите на Лох Нес не е плезиозавър, по чудо оцелял до наши дни. Това дори не е живо същество, твърди италианският геолог Луиджи Пикарди. Геоложки феномен предизвиква появата на удивителни ефекти по повърхността на най-известното езеро в Шотландия, чудовището съществува единствено във фантазиите, а това, което се забелязва са само мехурчета. В подкрепа на своята теза доктор Пикарди сравнява данните за сеизмичната активност в региона и съобщенията за появата на Неси и намира удивителни съвпадения, особено за периода на 30-те години на миналия век, когато се заговори усилено за чудовището.

Шотландското езеро се намира над активен разлом на земната кора. При разместване на земните пластове се освобождават газове, които могат да предизвикат различни визуални ефекти на повърхността. Очевидци разказват, как земята трепери от мощния рев на чудовището, а точно това се наблюдава и при земетресения. Такова описание има и в житието на Свети Колумба, срещнал лице в лице чудовището през690 г. , пише dailymail.co.uk.

Почти столетие измина откакто се появи първата фамозна снимка на Неси. Мнозина се шегуват с шотландците, че ТЯ е доста срамежлива госпожица, която не се появява пред всеки. Разбира се, не може да се пренебрегне и въздействието на знаменитата шотландска напитка, под чието действие се смята, че се появяват най-сладкодумните описания на чудовището.

Мненията са разделени, тъй като науката не е намерила доказателства за присъствието на плезиозавър по тези места, но за чудовището от Лох Нес се разказват легенди, а винаги в тях има зрънце истина.

Източник: http://scandalplus.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини