ВМРО плаши с бунтове заради поправката "Михалевски"

Сн.: wtv

Скандално, дискриминационно и обидно към българските граждани нарече зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки предложението за узаконяване на незаконните постройки на циганите.
„Това е една от трите поредни тежко погрешни стъпки на новата власт, които водят към циганизацията на държавата", подчерта Джамбазки.

На първо място стои увеличаването на детските надбавки „на калпак и без никакви критерии", посочи той. Това според него означава, че от увеличението ще се възползват „циганите, които правят деца, за да вземат тези надбавки".
„Чували сте какво казват жителите на тези ромски квартали, когато ги питат от какво се издържат, а именно от социални помощни", заяви Джамбазки.

За да има такова увеличение, трябва да има критерии - образование на родителите, грижа за децата, категорични са от ВМРО. Според тях това е първата стъпка, която финансира „безотговорната циганска раждаемост."

Втората стъпка по думите на Ангел Джамбазки касае софиянци и се отнася до предложението за деца, невлезли в детските градини, да се изплащат обезщетения по 120 лева.

„Нищо няма да попречи на циганите от Максуда, които имат по 11 или 12 деца, както казаха сутринта в едно предаване, да кандидатстват тук. Знаете, че не иска регистрация в Столична община или плащане на данъци, защото било дискриминация. Като не влязат, всички ние ще трябва да платим на тази жена 1460 лева на месец, а тя ще си живее в Максуда и уверявам Ви, няма да вложи тези пари в образование на децата си", обясни той.

ВМРО в лицето на един от своите лидери обещават, че ако се тръгне към приемане на тези стъпки, те ще вдигнат хората на протест. „Единственият изход от тази ситуация е тежки протести. Узаконяването на тези постройки означава, че хората в много квартали на София ще продължават да живеят под окупация, в особена тежка битова престъпност и страх, да бъдат ограбвани, бити и насилвани", коментира Джамбазки.

Той бе категоричен, че колкото хора са си плащали сметките досега, толкова ще ги плащат и след узаконяването на постройките. „Как си представяте един човек до днес трайно безработен от утре да започне да плаща, защото къщата му е узаконена. Това няма да се случи - ще плащате вие, аз и всички български граждани."

Според него „една привилегия на основа на произход не прави човека повече гражданин, а го прави по-готов на нови привилегии". Той настоя, че за да няма общ знаменател и да не бъдат засегнати и българи не от ромски произход, трябва да има критерии - да се грижат за децата си, да имат образование, да имат ценности, да са вписани в обществото.

„Малко е странно да има 13 деца, а да не може да брои до 10", подчерта Джамбазки и обясни, че много лесно може да се докаже дали един човек е грамотен, когато бъде накаран да прочете и да си напише заявлението. „Този човек, който пуска тези деца на улицата да крадат и проституират очевидно не се грижи за поколението си, а прави деца, за да взима надбавки - просто е", завърши заместник-председателят на ВМРО.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини