Политическата академия на Европейските консерватори и реформисти в Сандански

Политическата академия на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) бе открита в Сандански, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

"Агресивна ляво-левичарска вълна се опитва да изтрие националните държави". Това е заявил Ангел Джамбазки на откриването. Събитието се организира от българския евродепутат от политическата група на ЕКР и заместник-председател на ВМРО, и е с участието на млади лидери от цялата страна.

"Днес, когато отново има брожения, протести, напрежения, всеки от нас трябва да е спокоен за делото си и за това, което правим, е казал още Джамбазки. Защото ние сме горди, убедени, просветени български националисти. И няма никакво значение кой какво говори по адрес на нашата организация. Особено, когато става дума за ренегати, за малодушни предатели и страхливци, които са избягали, предали са се, напуснали са и сега се опитват да бъдат някакви корективи. Не могат да бъдат! Без значение от конюнктурата, без значение от критики, ние преследваме нашата цел и нашата идея. И просто трябва да бъдем добри в това".

Основна тема в изказването на Ангел Джамбазки са били и процесите, които се случват в европейския парламент и Европейския съюз. "Никой в българското общество не обръща внимание на това, което се случва в Европа и което ни засяга пряко, е казал той. Никой не забелязва агресивната ляво-левичарска вълна, която се опитва да изтрие националните държави. Която стъпка по стъпка превзема нови и нови позиции в Европейския парламент. През конференцията "Бъдещето на ЕС", през Зелената сделка, през опитите националните лидери да бъдат порицавани от анонимни европейски депутати от други държави и да им се държи сметка. И то винаги в посоките Истанбулска конвенция, еднополови бракове, циганско население. Някой там опитва да избутва нашата национална държава. Да разгражда националните държави. Да изтрие нацията като такава. И това, уви, не е само приказка. Това е факт".

Вицепремиерът и председател на ВМРО Красимир Каракачанов е призовал да бъде намерен диалогът в българското общество. "Всичките тези, които сега се точат за властта с нищо не са по-добри, е казал той. Напротив, те са коренна противоположност на нашите разбирания, идейни и идеологически виждания. Нашата позиция е да се търси диалог. 30 години ги наблюдавам и го говорим от много години. Крайно време е българинът с българина да намерят общ език и да говорят, а не да вадят нож. С конфронтация, с омраза, с насилие не се постигнало нищо нито в България, нито по света. Обществото се разделя, хората се намразват и то за дълго време. Брат с брата, баща и син".

Изказвания пред присъстващите са направили още евродепутатът Андрей Слабаков, кметът на Сандански Атанас Стоянов, депутатът Красимир Богданов, Ричард Милсъм - генерален секретар на партията на Европейските консерватори и реформисти. Членовете на Европейския парламент Хорхе Виялба (Испания) и Чарли Ваймерс (Швеция)са говорили за бъдещето на Европа. На събитието присъстваха още народните представители Мария Цветкова, Александър Сиди и Деан Станчев.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

Последни новини