Учени: Садо-мазо сексът ни прави по-здрави и щастливи

Eкипът на д-р Андреа Висмайер от университета в Тилбург, Холандия е изследвал 902 садомазо представители и сравнил данните им с тези на 434 участници, практикуващи "стандартен" секс. Първата група се представила много по-добре в личностните и психологическите тестове. Изводът, който правят учените е, че любителите на садо-мазо секс се радват на по-добро психично здраве и са по-щастливи в сравнение с останалото население. Специалистите обясняват получените резултати с това, че феновете на нестандартния секс са с много по-освободени и екстровертни характери. Те са готови за нови преживявания и като цяло са по-малко невротични, пише в. "Дейли мейл".

Участниците в експеримента трябвало да попълнят въпросници за личностните си характеристики, в които описвали реакциите си при отхвърляне от другите, привързаността си към партньора и изпитваното щастие от любовната връзка.

Учените установили, че садомазохистите с доминираща роля, се радват на най-добра психологическа устойчивост и много рядко страдат от пристъпи на чувство за тревожност. Те реагирали по-спокойно и по-малко параноично на случаите на отхвърляне от другите, чувствали се много по-уверени в партньорите си, отколкото останалите участници в проучването.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини