Мобилен телефон за 4-годишни

Апаратчето е предназначено само и единствено за говорене по телефона. То може да избира предварително програмирани номера и да приема обаждания. Създадено е от фирма OwnFone специално за 4-годишни деца.

Устройството е с размер на кредитна карта, тежи 40 грама, няма дисплей и е със само няколко бутона. На тях родителите могат да програмират номерата си, както и тези на близките членове на семейството - общо 12 имена за бърза връзка, както и номерът за спешна помощ. Името на детето също се въвежда и се появява в горната част на телефона. 

Едно зареждане на батерията може да изтрае цяла година, ако телефонът е поставен в стендбай режим.

Децата могат да избират телефона с различни цветове и модели, като "Green Dinosaur", "Pink Leopard" или "Orange Splat".

В допълнение към 12-те имена, родителите могат да изберат да имат 999 програмирани бутона, които се активират, когато се натисне три пъти. За да не бъде случайно набран номерът за спешни повиквания, той също трябва да бъде натиснат три пъти последователно.

Създателите на мобилния телефон OwnFone казват: "Искахме да се изработим забавен продукт, който се харесва на децата, а дава на родителите пълен контрол и свежда до минимум използването, като все пак осигурява важната връзка между родител и дете."

Търговската марка на телефона е 1stFone. 1stFone струва £ 55 и е вече в продажба на сайта на OwnFone. Там също така е обяснено, че 1stFone е идеален за възрастни хора, както и за служебен телефон, тъй като е проектиран да бъде износоустойчив.

OwnFone планира да пусне и 2ndFone - евтин телефон, който може да се ползва докато сте на фестивали например.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини