Камион се блъсна в къща на „Преображение“ 8

Камионът бе изтеглен с кран

Товарен камион „Мерцедес“ се блъсна в къща на ул. „Преображение“ 8 в Хасково днес следобед. Натоварената с 1.5 тона пясък машина изкачвала стръмната улица, когато шофьорът Халил Адем се опитал да превключи на по-ниска предавка. Скоростната кутия обаче направила проблем, спирачките също и натовареният камион тръгнал назад и се забил в къщата. От удара автомобилът е доста намачкан, а остъкленото стълбище на първия етаж на къщата – порутено. За щастие, няма пострадали.

„Жена ми Донка лежеше на леглото точно до прозореца, когато се чу ужасен трясък. Изкарахме си акъла“, разказа Никола Петков, който живее на етажа. Точно неговата собственост е пострадала от удара. „Не знам кой ще плати щетите. Би трябвало да е собственикът на камиона“, допълни Петков. Къщата се намира на ъгъла между улиците "Преображение" и "Яне Сандански".

Собственик на камиона е самият шофьор – 55-годишният Халил Адем. Той пък каза, че гледал крави на село и редовно минавал с камиона си по този маршрут. Избягвал бул. „Илинден“ заради високите препятствия – така наречените „легнали полицаи“, в които много често опирало шасито на натоварения камион. Затова винаги минавал по „Преображение“ и излизал до Ветеринарната лечебница в покрайнините на града. Днес обаче редовният му маршрут му изигра лоша шега.

Тодор Кръшков

Шофьорът Халил Адем (вдясно)
Щетите по къщата след удара

Операцията по изтеглянето на камиона предизвика интерес
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини