Мъжете с китара са много по-привлекателни

Мъжът става по-привлекателен за нежния пол, когато е с китара. Този извод направили френски учени. Университетът на Южен Бретан провел наистина задълбочено изследване, което е публикувано в Psychology of Music, накратко тук.

За целите на изследването бил ангажиран 20-годишен "с висока външна привлекателност" и 300 жени на възраст от  18 до 22 години. Мъжът трябвало да се запознава с момичетата и да им иска телефона.

Опитите се извършвали в три групи - в първата мъжът държал китара в ръце, във втората - спортен сак, в третата заговарял дамите с празни ръце. Така учените достигнали до извода, че китарата прави мъжа много по-привлекателен. С нея в ръце той получил телефоните на 31% от момичетата, с празни ръце - 14%, а спортния сак му донесъл едва 9% успех.

Учените правят извода, че музиката има връзка  древните брачни ритуали и до наши дни е фактор при избора на партньор за продължаване на рода.  Освен това умението да се свири на музикален инструлент доказва интелектуалното и физическо развитие на човека. Преди десетина години даже се предполагаше, че има връзка между музикалните способности и нивото на тестостерона, който пък е пряко свързан с мъжествеността.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини