Единаците във футбола и в политиката трудно задържат успеха за дълго време

Футболисти аматьори от Хасково, поканиха водача на листата на БСП в Хасково Драгомир Стойнев да участва в организиран от тях футболен турнир.

Преди да влезе в игра на въпроса на медии за кой от двата мача се чувства по-подготвен за този или за другия, който предстои следващата неделя, той отговори: „Притеснявам се повече за този мач. За следващата неделя не се притеснявам толкова, защото знам, че българския народ е разумен и ще поиска промяна. Сега мисля най-вече как ще се сработя с моите съотборници, дали ще имам достатъчно време да покажа какво мога”, коментира Драгомир Стойнев.

Стойнев се включи в един от отборите, участващи в турнира и създаде няколко голови положения. След негово подаване бе отбелязан и първия гол в противниковата врата.  

Освен на футбола Драгомир Стойнев по принцип е фен на колективните спортове, защото разчита на екипа и отборната игра, както е и в политика. „Единаците в политиката и във футбола трудно преживяват във времето. Те могат да постигнат конкретен пробив, но не остават дълго време в играта с постоянни успехи”, така аргументира смисъла на участието си и в политиката водачът на листата на БСП.

В края на турнира Драгомир Стойнев награди първите два отбора и отличилите се футболисти на аматьорския терен. Възхитен от играта на хасковските младежи, бившия депутат сподели, че освен професионалният спорт е наложително да се развива и масовият спорт. „Спомням си времената, когато всички ученици спортуваха, когато се наблягаше на физкултурата. За съжаление тези времена отминаха. Развитието на масовия спорт в училищата, а защо не и в детските градини, е гаранция за отглеждане на едно наистина здраво и подготвено поколение”, заяви Стойнев.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини