Експлозия в историческия център на Прага

Най-малко 55 души са били ранени след силна експлозия в центъра на Прага. Други са останали под развалините на паднала от експлозията сграда, съобщи местната полиция, цитирана от Скай Нюз. Първоначално се съобщаваше за 13 ранени, но сега информацията е, че в сградата е имало 15 души.

Силната експлозия е станала в жилищен блок в историческия център на Прага. Взривът е избухнал в сграда на улица Диваделни, близо до Националния театър. Той бил чут чак до Пражкия замък, от другата страна на река Вълтава. При експлозията са изпочупени прозорците на много близки сгради.

"Оказахме помощ на около 20 ранени и проверяваме дали има други хора под развалините", заяви пред АФП говорителката на службата за спешна помощ Ирина Ернестова. Очевидци, цитирани от чешките медии, съобщиха, че на улицата, на която станал взривът, се усещал мирис на газ.

В сградата се помещават офис на Международната асоциация за въздушен транспорт (ИАТА) и художествена галерия. Фотограф на Франс прес видял десетина души с наранявания, причинени от счупването на стъклата на съседните жилищни сгради.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини