Два имота от Езерово се разиграват на таен търг

Почти 10 декара, в два имота от землището на Езерово се разиграват на търг с тайно наддаване, организиран от Областна дирекция „Земеделие“ - Пловдив. Те са част от 43-те имота от общините в областта,  представляващи  негодни за обработка земеделски земи в някои от бившите стопански дворове. Единият, по-големият е  с площ 8 301 кв.м. Първоначалната цена, от която ще тръгне наддаването за него е 15 004 лв. Другият е 1183 кв.м и началната му цена е 2140лв.

Право на участие в търга имат физически лица, еднолични търговци и юридически лица регистрирани по Търговския закон или по Закона за търговския регистър. Те могат да играят лично или чрез нотариално упълномощено от тях лице.

Депозитът за участие е 10 процента от началната тръжна цена. Върху него не се начислява лихва и не подлежи на връщане при отказ от сключване на договор. Началната тръжна цена и размера на депозита се определят съгласно правилник за прилагане на Закона за държавната собственост. Документи за участие в търга се получават и подават на място в областната земеделска дирекция във Водната палата, като крайния срок е 8 май. Търгът ще се проведе, ако поне двама кандидати са подали заявки за участие. По процедура, три дни след изтичане на крайния срок за подаване на документи, се сформира тръжна комисия, която за седмица трябва да разгледа предложенията и да определи печелившите в търга.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини