ОИЦ – Пловдив представи в Първомай възможности за еврофинансиране

Представители на широката общественост, читалища, образователни институции, местната власт и медии в Първомай получиха специализирана информация за възможностите за използване на средства по оперативните програми. Това стана по време на информационен семинар под мотото „ДА работим ЗАЕДНО”, организиран и проведен от Областен информационен център – Пловдив. На него беше представена информация за актуални процедури за кандидатстване с проекти по оперативните програми, допустими бенeфициенти (ползватели) на територията на община Първомай.

По време на информационното събитие бяха представени приоритетите и бъдещите инициативи на Областен информационен център – Пловдив за 2013 година. Мрежата от 28-те областни информационни центъра в страната, както популяризиране и обмен на добри практики и „научени уроци” от реализирани проекти, финансирани по оперативните програми, бяха част от програмата.

„Продължаваме да работим усилено по проекти с европейско финансиране. В момента очакваме сключване на договор за подобряване на водния сектор, финансиран по оперативна програма „Околна среда 2007 - 2013 година“. С неговата реализация ще има напълно пречистени отпадъчни води. За нас е изключително важно проектите, изпълнявани с европейски средства, да бъдат осъществявани качествено и в срок“, заяви кметът на Първомай Ангел Папазов.

След семинара експерти от ОИЦ – Пловдив проведоха индивидуални срещи с всички заинтересовани граждани.

Областен информационен център – Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Митя Иванов

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини