6 °C

Призови места за първомайските ученици в Областния кръг на IT Знайко

Картината е на Запрян Желязков Павлов от 1 клас

На 09.03.2013г. се проведе областният кръг на състезанието „IT Знайко”. Оригинални решения и изключително добра подготовка показаха възпитаниците на ОУ“Георги Караславов“ и СОУ "проф.д-р Асен Златаров".  Заради големия брой състезатели и силната конкуренция обявяването на резултатите се забави. За Националния кръг на състезанието се класират 16 деца от двете училища.

Учениците от дебърското ОУ“Георги Караславов“ завоюваха призови места на популярното състезание по информационни технологии.

Вече четвърта година те достойно представят училището на областните и финалните кръгове, които се провеждат през месец май в гр. Велико Търново. От миналата година стартира и Национално състезание по информационни технологии IT Знайко+ за ученици от 5 до 7 клас.

На проведеният Областен кръг на състезанието се явиха 19 ученици от 1 до 7 клас. След дългото чакане на резултатите, търпението на ръководителката им Петя Жекова беше възнаградено– Запрян Желязков Павлов от 1 клас и Иван Ангелов Танев от 6 клас са класирани на първо място в своите класове с максимален брой точки, а Наталия Николаева Славчева от 3 клас с трети резултат. Даниела Борисова Андонова от 7 клас е сред тридесетте най-добри в страната, което и осигурява пътуване до гр. Велико Търново.

Задачите от Областния кръг бяха комплексни и реално отразяваха наученото по информационни технологии. Първокласниците имаха езикова задача и рисуване с програмата Paint. Третокласниците също рисуваха по даден шаблон, форматираха зададен текст и работиха по свой проект на тема „Игрите”. Това бе общата тема за всички участници. Шестокласниците трябваше да използват най-малко два софтуерни продукта за реализация на своя проект, примерно програмите Paint и Word или Paint и Power Point. Иван Танев включи в работата си и програмата Photo story, освен Paint и Power Point. Седмокласниците използваха три софтуерни продукта за реализация на избраната тема - програмите Paint, Word и Excel или Paint, PowerPoint и Excel. Даниела Андонова избра втората комбинация от програми.

Картината е на Иван Ангелов Танев и е част от презентация на тема "Игрите"

В СОУ „Проф. д-р Асен Златаров” за втори път се проведе Областният кръг на състезанието „IT Знайко”. В него участваха 26 ученици от 1 до 7 клас. Глобалната тема на състезанието беше „Игрите”.

Учениците: Мила Георгиева -  1 клас, Стилян Ставрев, Иван Герасимов,  Теодор Делчев, Денислав Спасов, Владимир Спасов, Полина Ушева – 2 клас, Елина Батинкова, Джулиана Иванова, Мартина Христова, Румяна  Палазова, Мира Бонева – 3 клас, Симона Йорданова – 4 клас, Пламен  Боюклиев – 5 клас, Ивайло Налбантов, Боряна Вълкова, Кристина Стоева, Наталия  Христозова, Николай Николов, Веселина Танева – 6 клас, Костадин  Динков, Данаил Кърпаров, Калоян Танев, Иван Григоров, Йоанна Колешева – 7 клас,  показаха своите умения при работа с Microsoft Office и приложения като Photo Story, PhotoScape  и Paint.

За националния кръг са класирани  учениците:

2 клас – Владимир; 3 клас – Джулиана, Елина; 6 клас – Боряна, Кристина, Наталия, Ивайло; 7 клас – Калоян, Костадин, Данаил, Иван, Йоанна.

 За втора поредна година до национален кръг достигат учениците Кристина Стоева и Ивайло Налбантов от 6 клас и Иван Григоров, Йоанна Колешева, Костадин Динков, Калоян Танев и Данаил Кърпаров от 7 клас, което показва високата степен на подготовка и умения у тези ученици.

            Тази година, както и през  предходните години, учениците от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“  показаха невероятни способности и умения при създаването на IT продукти и резултатът е 12 участници на национален кръг, благодарение на компетентността и професионализма на ръководителите им Таня Сребрева, Ваня Георгиева и Татяна Попова.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Въпреки натоварения работен ден, вие сте в цветущо настроение и с чувството си за хумор забавлявате себе си и хората около вас. Няма да усетите как е минал денят, още повече, че нещата, с които се занимавате ще ви донесат удовлетворение.
22 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Настроени сте оптимистично към развитието на ваш бизнес проект и това ви кара да се чувствате спокойни. Проверявайте обаче всяка информация, с която боравите, за да избегнете недоразумения. Изработете си стратегия за действие, тъй като в даден момент може да се окажете неподготвени за следващата си стъпка. Посветете свободното си време на човека до вас.
22 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
22 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
22 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отделете повече време за здравето си, ако се чувствате неразположени и с признаци за грип. Такива и други причини могат да нарушат ритъма ви на работа, но ще се постараете, за да свършите плануваните си задачи. Партньорът ще ви изненада приятно, отвърнете на жеста му. Промени у дома.
22 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
И днес ще продължите с темпото от последните дни, давайки предимство на срочните си задачи. Ще се въздържите от изкушения, като не им позволите да ви отклонят от намеренията ви. Денят е подходящ за начало на образователни програми и проекти, насочени към професионалното, физическо и творческо развитие.
22 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Възможен е професионален проблем с делови партньор. Не се доверявайте на някого, за когото е знайно, че не заслужава внимание. Ситуацията е такава, че не трябва да проявявате скромност, а сами да се изтъквате, но все пак умерено. Ще съчетаете почивката с работа и ще увеличите финансите си.
22 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Към съветите на приближен човек подхождайте по вашия си начин. Бъдете резервирани, има вероятност да ви насочат към погрешни действия. Ще намерите спокойствие от светския живот у дома сред семейството си. Близостта на любимите хора ще внесе топлина и чувство на сигурност в душата ви. Не се лишавайте от нея и ще се възстановите по-скоро.
22 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не разпилявайте енергията си в безмислени пререкания. Концентрирайте се върху преследваната от вас цел и с повече постоянство и упоритост съвсем скоро ще се радвате на значителен напредък, а защо не и на краен успех. Бъдете по-внимателни с харченете, не купувайте излишни вещи. Неочаквани пари.
22 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
22 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
22 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Отделяте ненужно много внимание на най - близките си. Със своята отзивчивост вие сякаш им позволявате да ви се качват на главата. Внимавайте при работа с пари, особено, ако това влиза в професионалните ви задължения. Не давайте заеми, и не подписвайте каквито да било документи, без да имате гаранции за юридическата им обезпеченост.
22 яну 2021
Последни новини