18 °C

Призови места за първомайските ученици в Областния кръг на IT Знайко

Картината е на Запрян Желязков Павлов от 1 клас

На 09.03.2013г. се проведе областният кръг на състезанието „IT Знайко”. Оригинални решения и изключително добра подготовка показаха възпитаниците на ОУ“Георги Караславов“ и СОУ "проф.д-р Асен Златаров".  Заради големия брой състезатели и силната конкуренция обявяването на резултатите се забави. За Националния кръг на състезанието се класират 16 деца от двете училища.

Учениците от дебърското ОУ“Георги Караславов“ завоюваха призови места на популярното състезание по информационни технологии.

Вече четвърта година те достойно представят училището на областните и финалните кръгове, които се провеждат през месец май в гр. Велико Търново. От миналата година стартира и Национално състезание по информационни технологии IT Знайко+ за ученици от 5 до 7 клас.

На проведеният Областен кръг на състезанието се явиха 19 ученици от 1 до 7 клас. След дългото чакане на резултатите, търпението на ръководителката им Петя Жекова беше възнаградено– Запрян Желязков Павлов от 1 клас и Иван Ангелов Танев от 6 клас са класирани на първо място в своите класове с максимален брой точки, а Наталия Николаева Славчева от 3 клас с трети резултат. Даниела Борисова Андонова от 7 клас е сред тридесетте най-добри в страната, което и осигурява пътуване до гр. Велико Търново.

Задачите от Областния кръг бяха комплексни и реално отразяваха наученото по информационни технологии. Първокласниците имаха езикова задача и рисуване с програмата Paint. Третокласниците също рисуваха по даден шаблон, форматираха зададен текст и работиха по свой проект на тема „Игрите”. Това бе общата тема за всички участници. Шестокласниците трябваше да използват най-малко два софтуерни продукта за реализация на своя проект, примерно програмите Paint и Word или Paint и Power Point. Иван Танев включи в работата си и програмата Photo story, освен Paint и Power Point. Седмокласниците използваха три софтуерни продукта за реализация на избраната тема - програмите Paint, Word и Excel или Paint, PowerPoint и Excel. Даниела Андонова избра втората комбинация от програми.

Картината е на Иван Ангелов Танев и е част от презентация на тема "Игрите"

В СОУ „Проф. д-р Асен Златаров” за втори път се проведе Областният кръг на състезанието „IT Знайко”. В него участваха 26 ученици от 1 до 7 клас. Глобалната тема на състезанието беше „Игрите”.

Учениците: Мила Георгиева -  1 клас, Стилян Ставрев, Иван Герасимов,  Теодор Делчев, Денислав Спасов, Владимир Спасов, Полина Ушева – 2 клас, Елина Батинкова, Джулиана Иванова, Мартина Христова, Румяна  Палазова, Мира Бонева – 3 клас, Симона Йорданова – 4 клас, Пламен  Боюклиев – 5 клас, Ивайло Налбантов, Боряна Вълкова, Кристина Стоева, Наталия  Христозова, Николай Николов, Веселина Танева – 6 клас, Костадин  Динков, Данаил Кърпаров, Калоян Танев, Иван Григоров, Йоанна Колешева – 7 клас,  показаха своите умения при работа с Microsoft Office и приложения като Photo Story, PhotoScape  и Paint.

За националния кръг са класирани  учениците:

2 клас – Владимир; 3 клас – Джулиана, Елина; 6 клас – Боряна, Кристина, Наталия, Ивайло; 7 клас – Калоян, Костадин, Данаил, Иван, Йоанна.

 За втора поредна година до национален кръг достигат учениците Кристина Стоева и Ивайло Налбантов от 6 клас и Иван Григоров, Йоанна Колешева, Костадин Динков, Калоян Танев и Данаил Кърпаров от 7 клас, което показва високата степен на подготовка и умения у тези ученици.

            Тази година, както и през  предходните години, учениците от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“  показаха невероятни способности и умения при създаването на IT продукти и резултатът е 12 участници на национален кръг, благодарение на компетентността и професионализма на ръководителите им Таня Сребрева, Ваня Георгиева и Татяна Попова.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
02 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
02 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
02 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
02 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
02 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
02 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
02 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
02 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
02 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
02 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
02 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
02 окт 2020
Последни новини