"Часът на земята" ще затъмни за час читалището

В рамките на един час на 23 март ­ събота, от 20.30 до 21.30 ч. ще бъде изгасено фасадното осветление на сградата на ОНЧ „Св. св. Кирил Методий ” Така Община Първомай ще вземе участие в глобалната инициатива „Часът на Земята 2013” организирана от международната природозащитна организация „WWF. „Часът на Земята” цели да привлече общественото внимание върху проблемите, свързани с промените в климата и употребата на повече ресурси, отколкото човечеството разполага.

В световен мащаб Часът на Земята започва през 2007 г. Община Първомай е между първите български градове, които са част от инициативата. През изминалата 2012 г. в кампанията са участвали 7000 града в 152 страни по целия свят, от тях 74 от България

През 2013 г. посланици на инициативата отново ще бъдат музикантите Калин Вельов и Михаил Стефанов, финансистът Мартин Заимов, актьорът Юлиан Вергов и Вера Петканчин, от Коалиция "За да остане природа в България".

До 18 март т.г. 98 населени места в България потвърдиха, че се включват в „Часът на Земята“, като списъкът постоянно расте.

Желаещите да се присъединят към инициативата могат да изгасят осветлението в домовете си между 20.30 и 21.30 часа на 23 март – събота.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини