Сметната палата дава първомайския кмет на прокурор

На страницата на Сметната палата е публикувано съобщение, че Председателят й е изпратил на Главна прокуратура одитния доклад и одитните доказателства за извършения одит за съответствие при финансовото управление на община Първомай за периода от 01.01.2011 г. до 31.12.2011 г.
Член 56 ал. 1 от Закона за Сметната палата регламентира, че председателят на Сметната палата изпраща одитния доклад и материалите към него на прокуратурата при наличие на данни за престъпление. Съгласно чл. 56, ал. 3, Сметната палата не може да огласява данни от доклад, изпратен на прокуратурата, до приключване на наказателното производство. Затова Сметната палата публикува на интернет страницата си одитния доклад за извършения одит за съответствие при финансовото управление на община Първомай без частта, която е изпратена на прокуратурата.
За нарушения на процедурите за възлагане на обществени поръчки докладът е изпратен на изпълнителния директор на Агенцията по обществени поръчки и на директора на Агенцията за държавна финансова инспекция.


Докладът е изпратен и на кмета на община Първомай, а също и на Общинския съвет.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Pu
    purko
    63 -4
    20:41, 7 мар 2013
    Новата секретарка в общината К.Ангелов да заяви официалната си позиция като уж член на ГЕРБ ,подкрепя ли акта на старото ръководство на партията по иницииране на прокурорски проверки с оглед извършени злоупотреби в размер на 1 500 000 лв. в лицето на кмета Папазов.Кандидата за лидер на местната структура на китките Ангелов да заяви бидейки служител на общината/ вече/, ще продължи ли партийния курс на ревизиране на финансовите злоупотреби в общината или ще е удобен параван на закононарушенията с които Сметната палата е сезирала Главна прокуратура.Заявете позиция г-н Ангелов,вдигнете глава.
  • 2
    Ни
    Ние сме
    55 -1
    21:23, 7 мар 2013
    Дечка ти къде си бе ?
  • 3
    Пр
    Председателят
    64 0
    21:34, 7 мар 2013
    Ами гледам си часния бизнес !
    • 34
      34387214
      36 -4
      22:32, 7 мар 2013
      Преди да влезе в прокуратурата или тя сама да се сезира,Сметната палата не запознава ли с одита общинарите, кмета? Откъде тогава са данните за прокурорската преписка предхождаща настоящата.
      Не са от общината във всеки случай ,тя явно няма интереса да информира гражданите си.
    • 42
      4270
      29 -11
      23:04, 7 мар 2013
      Ами научете се да пишете нещо повече от това което ви дава прессекретаря на сметната палата.Има и разследваща журналистика все пак но за там се иска кураж.И все пак поне по пера можете да кажете за какво иде реч
  • 4
    Въ
    възмездието идва
    59 -2
    23:25, 7 мар 2013
    Кмета Ангел Папазов ще иде в затвора когато натам тръгнат Николай Вълчев,Стойчо Шапатов,Мутавчиев,и още един Райчев май беше,но трябва държавата да се промени...и другите след тях ама иска малко още чакане.
  • 5
    Ом
    Омагьосан кръг
    38 -1
    17:15, 8 мар 2013
    Заради такива като нашия кмет вече не Холандия,а Германия и още 6 други държави не ни искат в шенгенското пространство.Вездесъщата българска корупция облечена в мазното - "Здрастий-й-й-й-й" е особено разпознаваема тук.Но вперени в европроектите родните капиталисти ще пазят корумпирания кмет за да се докопат до тях.Кръга си затваря тия дето не ни щат ще дават пари на тия заради които не ни искат.
  • 6
    Ng
    ngogo
    22 0
    08:54, 11 мар 2013
    По благополучие Българина се намира на 140 място от 155 държави,между Чад и Сенагал и в компанията на Уганда,Танзания,Мали и Либерия.
    Не съм нито сенегалец,нито тазманиец ,но искам да изкажа "благодарност" на управниците ни и в частност на кмет Папазов за "високия" стандарт на живот в общината,за високите заплати,за работните места,за правилно разходваните пари от такса смет ,за продънената с 1 600 000лв. общинска хазна.Благодаря и на родната прокуратура ,която бързо разследва и повдига обвинения.
  • 7
    An
    anonimus
    18 -13
    10:35, 11 мар 2013
    Не бързай да благодариш братчет! Има време. Само след 2 месеца и половина ще благодарим на всички за всичко. И на Папазов и на Митков и на Красимира и на Роса Кунева и на Хубинов и на Дафчева и на Ганчев и на Ганев и на всички тяхни мекерета за това дето ни направиха да се срамуваме че сме Първомайци.А като станем аз кмет а ти председател на общинския съвет като Гошо ще ги изхвърлим от общината и ще възцарим вечна правда, вечна обич из града.Хеле из махалата. И ще решим въпроса с парите като ги накараме да върнат всичко добито от далавера и да си платят неплатените през годините данъци.

Още новини

Последни новини